Podcast: Før gyllesæsonen, der er steder, hvor politiet er massivt til stede

DM&E’s ”trafikminister” fortæller, hvor traktorpiloter risikerer klip eller det, som er værre, når de kører ud på vejen. Ikke helt dumt at få med sig til den nye gyllesæson.

Første februar er en af de helt store datoer i dansk landbrug:

Gyllesæsonen starter!

I den anledning har vi dedikeret en del af podcasten ’Maskinitis’ til det bagvendte råd: Det skal du gøre for at miste dit kørekort.

Vi håber selvfølgelig, at så mange derude beholder kørekortene og gør som det fleste, kører efter forholdene og reglerne. Men hvad er egentlig reglerne – og hvor meget, eller hvor lidt skal der til at få bøder og frakendt kørekortet?

DM&E’s agrokonsulent Gerth Petersen Holm følger området tæt og er løbende i dialog med politiet. Han fortæller, at der er meget forskel på, hvor stor eller lille risikoen er for at møde en betjent derude, selvom fokus på landbrugets køretøjer har været stigende.  

- Der er stor forskel på det rundt i landet. Der er nogle steder, hvor politiet er massivt til stede med de her brovægte. Og så er der andre steder, hvor det pludselig er gået op for dem, at hov politiet godt kan komme her. Et godt eksempel er politiets kontrol af lastbiler, som skal levere til Baltic Pipe og politiet så laver kontrol af specialkontrol med lastbiler med rør, og så tager man også lige nogle traktorer ind. Det har resulteret i en del sigtelser på grund af vægt, fortæller han.

Du kan også høre podcasten her:

 

Vi har også vores egen traktorekspert John Chrisensen med, som fortæller om en særlig traktor fra 1990’erne, der revolutionerede traktorbranchen. Fendt-traktoren kan du også læse meget mere om i vores store 90’er-tema i TraktorTech-specialudgaven fra slutningen af november 2022. Abonnenter har også adgang til dette unikke indhold via vores online-udgave her.

 

Du kan også høre om en helt særlig John Deere-transmission, som er så unik, at John Deere har lagt hoved på blokken og sænket prisen på en service-aftale, fordi man mener, at der simpelthen bliver mindre service på den.