Politikreds advarer: Ni gps-tyverier på en måned

Midt- og Vestjyllands Politi går nu ud advarer om muligt flere tyverier fra landbrugsmaskiner.

Der har været usædvanlig mange tyverier af gps-udstyr og andet udstyr til traktorer på det sidste, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Bare siden 22. februar har der været ni tilfælde af tyverier fra landbrugsmaskiner i områder som Kibæk, Skjern, Holstebro, Bording og Herning.  

Derfor går politikredsen nu ud og advarer landmænd, maskinstationer og forhandlere i den store politikreds mod, at der kom komme flere tyverier.

”Sådan noget kommer som regel lidt i bølger. Jeg kan ikke forklare, hvorfor det er sådan. Jeg tror, at på en eller anden måde, at det er de samme gerningsmænd, som står bag sagerne, men det er meget svært at opklare sagerne, da gerningsmændene ofte opererer på steder, hvor der er meget lidt opsyn, meget få vidner og god tid til at lave tyveriet”, siger politikommissær Mette Bundgaard, Midt- og Vestjyllands Politi generelt om sagerne til landbrugsavisen.dk.

Har I formodning om, hvem der gør det?

”Nej, vi har slet ikke noget at gå efter. Det eneste vi kan sige, det er, at vi undrer os over, at når det er svært at sælge udstyret i Danmark og få det monteret, at det så alligevel sker. Derfor kan vi formode, at det er udlændinge. Men vi ved det ikke, og der mangler tracking på udstyret”, siger hun.

Det kan du gøre

Hun opfordrer til, at ejere af gps-udstyr, terminaler med mere, som tyvene går efter, efter de seneste indbrud gør sig ekstra overvejelser om sikring af genstandene.

Midt- og Vestjyllands Politi anbefaler blandt andet:

  • Mærkning af udstyret med eksempelvis dna-mærkning, så det kan kædes sammen med gerningsstedet, hvis kosterne findes.
  • Skilt med mærkningen, så eventuelle gerningsmænd kan se, at udstyret er mærket.
  • Skiltet kameraovervågning kan virke forebyggende.
  • Alarmer på både bygninger og udstyr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.