Populær dyse ind i varmen
Bubblejet dysen er netop optaget på Miljøstyrelsens officielle danske liste over afdriftsreducerende dyser.

Da der trådte nye regler omkring afdriftsreduktion i kraft 1. august i år stillede det nye krav til dysevalg ved udbringning af Prosulfocarb (Boxer) samt hvis man sprøjter nær vandmiljø eller §3-områder. De nye krav har fået den engelske dyseproducent Billericay til at foretage nye afdriftsmålinger af virksomhedens populære BubbleJet dyse hos tyske JKI.

Dysen er nu testet med væsketryk på 1,0 og 1,5 bar. Tidligere har dysen kun været afdriftstestet i England ved to bar, og har her opnået den engelske 3-star afdriftsklassifikation, som giver mindst 75 procent reduktion. Den engelske klassifikation anerkendes dog ikke fuldt ud i Danmark, hvorfor dysen hidtil har været på den danske liste med blot 50 procent afdriftsreduktion.

Med de nye målinger fra JKI kan BubbleJet dysen nu holde 75 procent afdriftsreduktion ved 1,5 bar og flere størrelser holder tillige 90 procent afdriftsreduktion ved 1,0 bar. Dysen er netop optaget på den officielle danske liste over afdriftsreducerende dyser publiceret af Miljøstyrelsen.

Billerecay Bubblejet har været på markedet omkring 25 år og var en af de første kompakt injektor dyser.

»Jeg hentede dysen til Danmark for omkring 10 år siden, og den har været fabriksmonteret på først talrige Scan-Sprayer sprøjter og siden på Bargam sprøjterne«, siger sprøjtespecialist Finn Søndergaard, fra den danske importør Brdr. Toft – Sprøjtespecialisten.

Han glæder sig over, at BubbleJet dysen nu har fået en bedre afdriftsklassifikation, så man med universaldysen også har mulighed for at sprøjte både tæt ved vandløb og sprøjte med Boxer, blot ved at sænke hastigheden og dermed trykket.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.