Randers-indtog dyrt for stor maskinhandler
Opstarten af ny afdeling blev ekstra dyr for Hjallerup Maskinforretning. Regnskab endte rødt.

I slutningen af 2017 gik Hjallerup Maskinforretning ind i Kronjylland, da der opstod et hul blandt Agco-forhandlerne i Randers efter Jysk Maskincenters lukning.

I Randers har Danmarks største Agco-forhandler bygget en helt ny afdeling op fra bunden i gamle TDC-lokaler tæt på det gamle Jysk Maskincenter, som i dag drives videre af Deutz-Fahr-forhandleren HCP via deres detailforretning HCP Maskincenter.

Vejen ind til Randers har dog langt fra været smertefri for Hjallerup Maskinforretning.

»Opstarten har kostet mere end forventet. Vi håbede, at vi kunne få en afdeling op at stå med 12 mand dernede. Men det har været svært at få montører. Samfundet uden for vores branche kører med høj fart, og så må vi konstatere, at vi ikke har været attraktive nok«, lyder det fra Hjallerup Maskinforretnings direktør Morten Bordvik.

Bliver omkring 100 mand

Efter et 2016 med et solidt overskud faldt driftsresultat med fire mio. kr., og dermed endte bundlinjen med et underskud på knap to mio. kr. efter skat.

Et ellers lovende marked i 2018 bremsede pludselig op, da tørken indtraf i løbet af maj.

»Der var stor optimisme i branchen. Men så kom tørken, og så begyndte investeringerne at bremse op. Med vores størrelse er volumen vigtigt, og vi fik et langt efterår, hvor vi kom nogenlunde igennem ved at få sendt folk på kurser, men nedturen er først begyndt at slippe her i januar/februar«, siger han.

Efter regnskabets afslutning har Hjallerup Maskinforretning lukket afdelingen i Aars, så aktiviteterne her køres videre via afdelingen i Støvring.

Morten Bordvik oplyser, at Hjallerup Maskinforretning nedskalerer medarbejderstaben med ca. 10 pct., så man ender på et niveau omkring 100 ansatte. Nedskæringerne sker fortrinsvis via naturlig afgang, oplyses det.

Afdelingen i Randers kræver dog mere mandskab.

»Vi har nu fundet nogle gode folk i Randers, men vi er stadig kun fem mand, og vi skal op på 12 mand for at få en lønsom afdeling op at køre«, siger han.

For 2019 ser direktøren et marked, som overordnet set vil minde om 2018.

»Nogle steder letter tingene, og andre steder er det stadig svært. Vi budgetterer med en flad udvikling i vores gamle distrikter og tror på mersalg fra de nye samarbejder med Grønning Maskinforretning, Holms Maskinservice i Hammel og Brdr. Thorsen på Djursland«, siger Morten Bordvik.

Faktaboks

Kort om Hjallerup:

  • Landets største Agco-forhandler. 
  • Dækker et område fra Skagen i nord til Århus i syd. 
  • Omkring 100 ansatte.
  • Afdelinger i Hjallerup, Støvring, Hjørring og Rander.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.