Rekordomsætning hos Väderstad udløser nye investeringer

Svenske Väderstad nåede en rekordomsætning på 3,1 mia. kr. i løbet af regnskabsåret 2021.

Der er brede smil på direktionsgangene hos den svenske producent Väderstad, som nåede en rekordomsætning på ca. 3,1 mia. kr. i løbet af regnskabsåret 2021. Det var endnu et rekordår salgsmæssigt for Väderstad. 
Stigningen i omsætningen var stor i forhold til året før, hvor Väderstad nåede op på 2,5 mia. kr.

"Vi er vokset med 24 procent, men en del af det kommer fra opkøbet af AAJV-virksomheden i USA, som vi købte i maj. Men selv hvis vi ikke medregner opkøbet, voksede vi 21 procent, hvilket er et fantastisk resultat", siger Nicklas Bjersér, Vice President Finance & Legal i Väderstad i en pressemeddelelse.
Grundlaget for Väderstad’s vækst er en kraftig stigning i salget, hvor vigtige markeder som Rusland, Canada, Sverige, Tyskland og England klarer sig rigtig godt.

"Det har været et godt år for mange landmænd med høje kornpriser, og dermed en stærkere investeringsvilje. Vi øger vores salg inden for alle vores produktområder: jordbearbejdning, såning og rækkesåning. Men frem for alt kan vi se, at vores Tempo rækkesåmaskine fortsætter med at vinde markedsandele på flere markeder", siger Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales & Marketing hos Väderstad. 

Väderstad er også vokset betydeligt i antallet af medarbejdere i løbet af 2021, i december passerede Väderstad 1900 medarbejdere globalt. Indtjeningen gik fra ca. 141 mio. kr. i 2020 til knap 300 mio. kr. mio. kr. i 2021, penge der i høj grad skal bruges til yderligere investeringer.

"Vi vil bruge pengene til at investere i yderligere udvidelse af vores produktionsfaciliteter i Sverige, Canada og USA – og til at sætte endnu mere fokus på innovation og produktudvikling", siger Mats Båverud, adm. direktør i Väderstad.

Den globale pandemi Covid-19 påvirket både Väderstad og resten af verden i løbet af 2021, hvilket også har påvirket det økonomiske resultat.

"Det har ramt os med dels højere materialeomkostninger, og forstyrrelser i materialeleverancerne. Samlet set har vi stadig klaret os godt, med en kraftig fremgang i indtjeningen i forhold til 2020. Det skal også huskes, at vi ikke har søgt eller modtaget statstilskud på grund af Covid-19 i løbet af 2020 eller 2021, siger Mats Båverud.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.