Retro maskiner: Dengang Fendt fornyede transmissionen

Landsbladet kunne 4. oktober 1996 bringe en nyhed, som sikkert gjorde en del landmænd glade.

På side 25 kunne man læse om Fendts nye 926 Vario, som dengang adskilte sig væsentligt fra andre traktorer, ved både at veje mindre og samtidig været udstyret med trinløst gearskifte. 

"Den trinløse mekaniske traktortransmission har man ventet på lige siden 1960'erne. Og gennem årene har det været et åbnet spørgsmål, hvem der først ntroducerede systemet", står der i Landsbladet.

Og Fendt 926 Vario var virkelig noget at tale om. Den havde variabelt gearskifte i området fra 0,02 til 50 km/time og motorydelsen lå på 260 hk (191 kW) . Koblingsfrit gearskifte og vendegear, skift til forprogrammeret gearhastighed, krybegear mv. alt kunne nu styres med ét håndtag. 

Udover det trinløse gearskifte, var Fendt 926 også en let model. Fendt  926 vario vejer kun 7,8 ton uden frontvægte, altså hele 2-3 ton mindre end andre stor-traktorer i samme effektklasse. 

Maskinlancering i 1988: Tvillingemontoret sprøjtehjulMaskiner Søndag 14. oktober 2018 · 15:39

Den første danske Fendt Vario-traktor blev solg til Hedeselskabet, der blandt andet skulle bruge den til stødknusning. 

Du kan læse hele artikel fra Landsbladet ved at klikke på billedet herunder.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.