Robotrigmand satser på soldreven lugerobot

Rigmand med kendskab til robotbranchen investerer i brødres økologiske roehakker.

Rigmanden Esben Østergaard, der er blevet rig på to milliardsuccesser, Universal Robots og Mobile Industrial Robots, har investeret en lille del af sin formue i brødrene Warmings lille selskab Farmdroid.

Det skriver Børsen.

Esben Østergaard tror, at lille Farmdroids teknologi kan komme til at sælge lige så godt som Universal Robots og med investeringen er Farmdroid nu klar til at begynde salget af robotten.

Robotten, der er solcelledrevet kan køre i markerne og rense mellem rækker af roer eller i raps. Og dét passer fint ind i selskabet Reinvest Robotics, som Esben Østergaard og hans hustru, Richa Miri, har startet for at hjælpe miljøet og menneskene på denne jord.

"Jeg er jo stoppet i Universal Robots for en måned siden, og nu vil min kone og jeg gerne gøre noget godt, dels ved velgørenhed, dels ved at arbejde med teknologer, der som Farmdroid kan løse samfundsproblemer. Jeg vil gerne hjælpe med at udvikle robotfirmaer og er også allerede inde som rådgiver nogle steder," siger Esben Østergaard.

Fik ideen hos bror

Jens Warming fik idéen til robotten hos sin bror Claus Warming, som driver et økologisk kvægbrug, hvor der blev brugt alt for lang tid på at hakke og luge roer.

"I dette forår har vi solgt 12 FarmDroid-robotter til land- mænd til introduktionspris. Der har været begynderfejl, som vi løbende retter op på i samarbejde med landmændene", har Kristian Warming tidligere fortalt LandbrugsAvisen.

Den forventede pris pr. robot bliver fremover ca. en halv mio. kroner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.