Rygende travlt hos jysk maskinproducent: Udvider for 50 millioner

Hos maskinproducenten He-Va i Nykøbing Mors arbejdes der seks dage om ugen for at følge med efterspørgslen efter store maskiner. Men der er ikke plads til nye hænder, og derfor skal der udvides for omkring 50 millioner kroner.

Alle færdige maskiner skydes direkte ud til kunderne, og der arbejdes lige nu seks dage om ugen for at følge med den store efterspørgsel.

Det er situationen hos den vestjyske maskinproducent He-Va i Nykøbing Mors, der blandt andet producerer tromler og harver, og som i stigende grad satser på store maskiner.

Og for at komme ned på en almindelig arbejdsuge er der behov for flere hænder på de mange produktionslinjer. Men pladsen er trang, og derfor lægger medejer og adm. direktør Villy Christiansen nu an til en større udvidelse af i alt tre etaper.

”Vi vil gerne øge produktionen en hel del, og vi har stigende aktiviteter og forventer en større omsætning i de kommende år. Men vi kan ikke ansætte flere folk nu, fordi vi er fuldt bookede, og der er simpelthen ikke plads. Derfor skal vi udvide”, siger adm. direktør Villy Christiansen til landbrugsavisen.dk.

”For at øge produktionen skal vi have flere svejsepladser i Nykøbing og en større malerenhed i Ørding, så udvidelserne har alene til formål at skrue op for produktionen. Det kniber lige nu gevaldigt med at efterkomme kundernes ønske om kortere leveringstider, men vi klarer det da nu med nød og næppe”.

”Vi så gerne, at produktionen steg 10 procent årligt i løbet af de næste par år. Det bliver selvfølgelig svært helt at holde, men vi gør, hvad vi kan”, siger Villy Christiansen.

Tre store udvidelser

Helt konkret lægger den vestjyske maskinproducent an til tre udvidelser. Den første er en 1.200 kvadratmeter stor hal på fabrikken i Nykøbing.

Her tages første spadestik inden for de næste par dage, og hallen, som skal bruges som forlager til overfladebehandling, forventes færdig omkring november.

Derudover skal der anlægges endnu en hal til overfladebehandling på fabrikken i Ørding (den tidligere maskinfabrik Doublet Record, red.).

Sidst, men ikke mindst, er der lagt spæde planer om en tredje udvidelse med lagerhal, showroom og administrationsbygning ved Nykøbing.

”Den sidste udvidelse er kun på tegnebrættet og er betinget af, at vi får godkendt noget tilkøb af jord fra kommunen. Vi er enige om kvadratmeterprisen og de nærmere forhold, men det kræver en lokalplansændring, og det er en større papirgang, der skal klares”, siger Villy Christiansen.

En større omgang

Samlet set forventer Villy Christiansen at bruge i omegnen af 25 millioner kroner på udvidelser i løbet af de kommende 12 måneder.

Tilsvarende er det muligt, at udvidelserne i de løbende to år løber op i yderligere 25 millioner kroner – altså samlet set udvidelser på omkring 50 millioner kroner de kommende tre år.

Udvidelserne skal i overvejende grad være selvfinansierede, og He-Va har ingen planer om at hente penge ind udefra.

”Vi skal udvide i et behersket tempo, hvor vi rent finansieringsmæssigt kan være med. Vi er jo i Vestjylland, og der er der jo lidt begrænsede muligheder”, siger Villy Christiansen, der har et princip om, at delene i produktionen skal være produceret i Danmark og ikke skal købes færdiglavede fra Østeuropa.

Det giver naturligvis en højere produktionsomkostning, og derfor indbefatter en del af det samlede budget på 50 millioner kroner også en række computerstyrede bearbejdningsanlæg, som købes henover efteråret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.