Så er den første Ideal handlet i Danmark

Agcos nye stortærsker skal leveres i MF-indpakning til stor bedrift med tusindsvis af hektar klar til maskinen i 2019.

Fra 2019 kommer Agcos Ideal-tærsker ud og køre hos de første danske kunder.

Og nu er den allerførste handel også gennemført.

Det er den bornholmske svine- og planteavlsbedrift Brændegård Agro I/S ved Østermarie, som har slået til og byttet deres 35 fods MF Delta til Agcos helt nye mejetærskersatsning, Ideal.

»Vi havde allerede bestemt os, inden vi var nede og lege fire timer med den på Rosenfeldt Gods her i sommer. Det er virkelig en spændende maskine«, lyder det entusiastisk fra Karsten Westh.

Han peger på maskinens kapacitet, let adgang til service og få remmer samt egenskaber på skråninger, som nogle af årsagerne til at, de nu køber den.

Og så er han og resten af mandskabet også faldet for Agcos argument om, at den tømmer tanken med 210 liter i sekundet.

»Den har et tømmesystem, som virkelig kan læsse af meget hurtigt. Derudover har den en rigtig god transmission. Den har bare moment og sætter i gang som en traktor«, siger han.

Farven skiller familien

Selvom den bliver leveret med en 650 hk motor fra MAN og 40 fods skærebord, så skal den nok få lidt at bestille.

Brændegård Agro I/S med landmændene Karsten Westh og Sune Steen Larsen i fællesskabet går nemlig til den nye sæson i driftsfællesskab med Preben Bjerregaard, Nexø, så de sammen skal høste 1.350 hektar sammen.

Derudover har de driftige bornholmske landmænd også tralvt med mere end 1.500 søer med tilhørende smågrise- og slagtesvineproduktion.

Når den nye Ideal-mejetærsker afløser den gamle MF Delta med 6.000 hektar på bagen, så indvarsles der også et farveskift, som deler vandene lidt i familien.

»Min kone synes, at den sorte farve er grim, og at vi hellere burde køre med rødt. Men vi andre synes, at den er flot«, lyder det med et grin fra Karten Westh.

Maskinen leveres af Agco-forhandleren Karl Mertz.

Faktaboks

Kort om Ideal

  • Fås i tre modeller med henholdsvis 450, 540 og 650 hestekræfter. 
  • Har markedets største korntank på hele 17.000 liter. 
  • Mindste model får en enkelt rotor, mens de to større har to. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.