Sådan har du aldrig før set mejetærskers sidekniv i fuld sving

Et juletræ med den helt rigtige form kan betyde 30 kr. til producenten pr. træ.

Det perfekte juletræ er i høj kurs, og som juletræsproducent er det mange penge værd.

”Er træet tæt og ensartet i formen, kan der være en hel kvalitetsklasse til forskel, når det skal sælges, og det kan betyde 25 til 30 kr. mere i lommen til producenten,” fortæller skovfoged Michael Rottenborg, Skovdyrkerne.

Derfor var formklipning også et vigtigt emne på en temadag om juletræsproduktion, som Skovdyrkerne holdt på Johansens Planteskole ved Fredericia forrige uge.

På videoen ses en af danske Juteks portaltraktorer, der er monteret med en sidekniv fra en mejetærsker. Med det udstyr kan traktoren formklippe mellem 200 og 300 juletræer i timen.

Formklipningen kan også ske manuelt og på helt traditionel vis med håndkraft og en specialsaks.

”Med håndkraft og saks kan en hurtig og dygtig klipper forme mellem 1.200 og 1.500 træer om dagen, fortæller Jørgen Jensen, der er indehaver af firmaet Skovtek A/S.

I højsæsonen beskæftiger Skovtek 12-13 ansatte, der primært formklipper juletræer.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.