- Sådan noget kan godt gå hen og blive den mest solgte traktor

Har ny Fendt-model gode muligheder på det danske marked? Ja, lyder det i podcasten Maskinitis - men der kan forventes hård kamp i klassen for traktorer mellem 250 og 300 hk.

God mandag,

Hvis du er ude og køre, så behøver du ikke nøjes med god radiolyd. Nej, for nu giver vi dig en rigtig traktor-podcast, hvor vi lover dig en god snak om eks. Fendts nyeste modelserie og nye landvindinger på Lexion-modellerne.

Inden du går i lyttemodus, så runder vi lige runde nogle af de mest aktuelle nyheder først her i vores faste nyhedsgennemgang af stort og småt fra maskinernes verden.

Ikon-traktor klar til Danmark

Forleden var jeg et smut forbi det sønderjyske, hvor de to første JCB-traktorer i den nye Icon-serie er kommet til landet.

Foruden at være klassisk JCB-traktor med, hvad det giver af særegenskaber indenfor vægtfordeling, affjedring og mulighed for hurtigkørsel, så betyder det nye Icon-efternavn også en kraftig opdatering, når vi det gælder traktorens terminal, brugerindstillinger og brug af autostyring og Isobus på traktoren.

Se billederne her og forvent meget mere om Brøns JCB-satsning i LandrugsAvisen i den kommende tid:

Se her: Den vil være en ikonisk traktor, og nu er de første landet i Danmark

Teknisk afdeling med en ny ide

På Thyregod-fabrikken fik man en forespørgsel om, man ikke kunne gøre noget ved bagsmækkerne, når der er et tungt læs grus, som presser beslagene. Det er der kommet et særligt vifteformet beslag ud af.

Læs mere om, hvad det egentlig gør godt for her:

Tim klar med nytænkt beslag til bagsmækken

Verdens bredeste majsbord

Thyregod er selvfølgelig ikke de eneste, der går og forsøger at raffinere tingene lidt. Geringhoff har nemlig forlænget deres største majsbord, så det nu når ud over 18 meters bredde, fortæller folkene hos det amerikanske medie Agweb.com.

Sådan noget, som kan gå hen og blive den mest solgte traktor

Og så skal vi til dagens overskrift. Den er nemlig hentet fra vores anden udgave af TraktorTechs podcast for traktor- og maskinfolket. Denne gang nørder vi bl.a. ind i, hvad Fendts nye 700-serie er for en størrelse efter, at vores traktorekspert og fast gæst i podcasten, John Christensen fortæller om hans første indtryk af traktoren efter at have set den i Tyskland.

Og han tror godt, at traktoren kan give Fendt nye muligheder på det danske marked i klassen for traktorer lige under og omkring 300 heste.

- De danske Fendt-folk siger, at det er et marked, som de kommer til at spille mere ind på med den nye Fendt 700-serie, hvor man nu kommer op over 300 hk. Før skulle man op i en 800-serie, men det er en helt anden størrelse traktor med meget større egenvægt, og den er heller ikke blevet opdateret med det her nye Fendt One. Fendt 700-serien, som er Fendts mest solgte traktorserie i Europa, den kan sagtens med sådan noget som en Fendt 728’er gå hen og blive den mest solgte traktormodel i Danmark i løbet af et par år. Det er en forholdsvis dyr traktor, bl.a. fordi de har meget udstyr som standard og pris spiller selvfølgelig også en rolle, men det bliver spændende at se, lyder vurderingen bl.a.

Det er dog langt fra en ren Fendt-snak i podcasten, hvor vi også hører om traktorekspertens egen vej fra jordbrugsteknolog til journalist, de nyeste detaljer på Claas Lexion og en gammel anekdote fra dengang en ny udgave af en Terragator skulle lanceres.

Du finder bl.a. podcasten her:

Om Fendts nye 700-serie bliver en stor kommerciel succes afhænger selvfølgelig ikke kun af en lidt større motor, ny teknik – men også af, hvad konkurrenterne stiller med i samme klasse.

Her giver de andre store spillere selvfølgelig ikke op på forhånd. Modeller som John Deere 6R gør sig rigtig godt i samme vægtklasse og CNH har med New Holland T7 og Case IH’s Puma-serie år efter år også haft godt fat i samme publikum. Konkurrencen Tractor of the Year har allerede afsløret, at New Holland er på vej med nyt på T7-fronten – og når CNH giver de blå nyt liv, så er det nok heller ikke utænkeligt, at der vil ske noget indenfor lignende Case IH og Steyr-modeller i nær fremtid.

 

Det sker: store lanceringer og sparke dæk i grusgraven

Et muligt sted vi kommer til at se nye modeller som Fendt-700 og den nævnte New Holland T7’er er på SIMA i Paris i starten af november. Herfra kommer vi selvfølgelig også til at opdatere både denne morgenpost, vores generelle nyheder og podcasten Maskinitis.

Inden da byder Väderstad sig også til i nyhedsbilledet med en ny maskine, som bliver præsenteret i næste uge i Tyskland.

Valtra er også messeklar med en ny traktor i den solide ende af hk-skalaen med den nye Q-serie, som man i øvrigt kan se på demo rundt omkring i landet fra næste uge.

Vil man ud og se på maskiner i denne uge, så står Case IH-forhandleren og importør af Case’s entreprenørmaskiner S.D. Kjærsgaard klar med det nyeste Case entreprenørgrej og Case IH traktorer torsdag og fredag, når de samler en masse maskiner i Stenlille Grusgrav på Sjælland. 

Således opmuntret er det jo bare at brygge sig en kop kaffe mere, sætte gang i podcasten og glæde sig til en masse muligheder for at se nyt grej i de kommende dage.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen  

PS: Men mangler vi egentlig ikke lidt maling på Læsernes Traktor, inden den med et års forbrug af præcisionsudstyr bliver udloddet på Agromek?

Jeg var lige ud og klappe den i fredags – og søger en ivrig sponsor, som vil donere maling og måske også veludført arbejde af den slags – måske nogle af de flittige maskinproducenter, som har en malerkabine eller lign. stående og gerne vil vise, hvad de duer til….? Ring gerne på 40283032 eller send en mail afsted til cjj@landbrugsmedierne.dk. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.