Såmaskinernes schweizerkniv får nye features

Avanceret styring af rækkeafblænding, ny Isobus-monitor, pneumatiske bremser og kundetilpasset frøsåudstyr er blandt de nye finesser på Kuhn Espro.

Kuhns bud på en universalsåmaskine, Espro meldes at klare sig godt i Danmark med et bredt program med arbejdsbredder fra tre til otte meter og to forskellige måder at placere gødning på: samsåning og gødningsskær. Dertil kommer integreret frøsåudstyr.
Dermed har maskinen fået et meget bredt anvendelsesområde hos maskinstationer, maskinfællesskaber, husdyrbrug og rene planteavlsbrug.
Nu får universalmaskinen nye features og opdateringer, meddeler den danske importør Maskinhandler Indkøbsringen (MI).
»De kommende maskiner vil komme hjem med de nyeste opdateringer og nogle lækre features, som vil gøre maskinerne meget mere brugervenlige, når der arbejdes med forskellige indstillinger i plejesporsudlægningen. Andre opdateringer gør maskinerne mere velegnede til de kommende myndighedskrav, de nye traktorer, og i det hele taget til det danske behov«, lyder det fra produktchef Per Monk Rasmussen, MI.

Kundetilpasset frøsåudstyr på Kuhn Espro universalsåmaskine

Avanceret ventilstyring

Nyheden Vistaflow henvender sig især til maskinstationerne, som i sæsonen skal arbejde med anlæggelse af pleje- og kørespor til mange forskellige arbejdsbredderr og sporvidder på sprøjter, traktorer, handelsgødningsspredere og gyllevogne.
»På sådan en arbejdsdag skal såpiloten være skarp. Der er mange indstillinger i computeren, der skal foretages; der skal måske byttes om på nogle såslanger, og der skal tilkobles og frakobles diverse stik for at få aflukkeventilerne til at arbejde rigtigt«, forklarer Per Monk Rasmussen.
Derfor kommer Kuhn nu med en brugervenlig løsning, nemlig Vistaflow. Det nye fordelerhoved kan udstyres med Vistaflow-ventiler hele vejen rundt, og sammen med et unikt integreret softwareprogram, skal der blot indkodes på Isobus-monitoren hvor de forskellige plejespor skal udlægges. Ved Full Vistaflow-fordelerhoveder, behøves der ikke længere at tænkes i symmetriske eller asymmetriske rytmer og om såmaskine og plejesporsbredder går op. Full Vistaflow giver fuldstændig uafhængig sporudlægning, det kræver blot en simpel programmering inden start på den enkelte mark.
»Med det nye Full Vistaflow og tilhørende software, er det også muligt at lave halvsideluk til begge sider, og dermed også tre meter sektioner styret via GPS. Plejesporsudlægningen med faste kørespor via GPS kan også klares med Full Vistaflow«, uddyber produktchefen.

 

Integreret overvågning

De nye Vistaflow-ventiler har integreret flowovervågning. På en standardmaskine, vil der således være 2 x 2 ventiler, på aflukkerækkerne med overvågning. Hvis maskinen er udstyret med Full Vistaflow, vil der være overvågning på alle rækker.
Vistaflows overvågning er et intelligent system med lyd-alarm, samtidigt vises på skærmen hvilken ventil, der er lukket, og på selve fordelerhovedet vises der via diodelys, hvor tilstopningen sidder. Systemet er ifølge MI meget brugervenligt og giver et sikkert og flot såarbejde med maksimal oppetid.

Ny Isobus-monitor 

Kuhn er en del af CCI-samarbejdet om fælles udvikling og produktion af Isobus hardware og software. 
På de kommende Espro’er bliver den nye brugervenlige Isobus-monitor CCI 800 at foretrække. Den kommer med en otte tommer stor tabletlignende farveskærm med både touch, swipe, dual- og miniview. 
Espro er ifølge MI dem eneste universalsåmaskine på markedet, hvor integreret hydraulik med foragerautomatik er standard. Styringen – eller rettere overstyringen af foragerautomatikken – kan ske fra  joystick. Til foråret 2021, bliver der mulighed for at bestille Espro-maskinerne med det nye CCI A3 intuitive display joystick. CCI A3 joysticket er med digitalt display, hvor treforskellige kabinetter koder hvorledes displayets funktioner skal indrettes, således at det kan tilpasses både den enkelte Isobus-maskine og den enkelte chaufførs behov. Det nye CCI A3 joystik indeholder også en vibratorfunktion. 
Espro vil desuden fra efteråret blive tilbudt med pneumatiske bremser som standard for at opfylde nye myndighedskrav om tokredsbremsesystemer. Dertil kommer, at den fra efteråret også leveres med EU-typegodkendelse.

Frøsåning til alle forhold

Kuhn og MI tilbyder mange forskellige og individuelle løsninger, når det gælder frøsåmaskiner og frøplaceringsudstyr. 
Der leveres Espro såmaskiner med frøsåmaskiner på 200, 400 eller 600 l., som bredsår, sår på hver anden række eller endda sår på hver række. Der leveres også Espro-maskiner, hvor den ene ordinære tank leverer frø til et ekstra fordelerhoved med mange forskellige placeringsmuligheder. Nogle brugere anvender også gødningsskiverne til dæksæden og Crossflex-skærene til udlægssæden.
De sidste par år har MI sammen med en større maskinstation udviklet et specielt frøsåudstyr, hvor der bliver monteret en ekstra sårække med slæbeskær og trykhjul. På den måde kan der etableres frøudlæg på 7,5 cm, som bliver placeret i den ønskede 0,5 til 1 cm dybde med en efterfølgende tilpakning via trykhjulet. Til efteråret 2020 er MI klar til at sætte yderligere et par Espro-maskiner i marken med dette frøudstyr.

Faktaboks

Verdens største

Franske Kuhn er verdens største redskabsproducent med mere end 60.000 producerede enheder pr. år og mere end 4.500 medarbejdere. MI er importør af Kuhn og andre kendte brands. Hovedkontor og maskinudstilling er placeret centralt i Danmark i udkanten af Vejle. Kuhns såteknik forhandles landet over af ikke mindre end 35 MI-forhandlere, som dagligt står for vejledning, salg, service samt reservedels- og sliddelsforsyning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.