Samson-formand om super-regnskab: Vi er særdeles godt rustet til at være Europas førende

Den danske gylleudstyrsproducent Samson Group slår ny omsætningsrekord efter succes med at integrere fransk opkøb.

På bare to år har Samson Group fordoblet koncernomsæntingen og løftet den til nyt topniveau på næsten 673 mio. kr., viser det nye 2019/20-regnskab, som Samson har udsendt mandag aften.

Her fremgår det også, at Samsons resultat før skat er steget med 11,6 mio. kr. i forhold til året før til 35,2 mio. kr. i 2019/20.

Samsons formand Christian Junker kalder resultat- og produktudviklingen en meget tydelig realisering af synergier efter, at Samson har indlemmet franske Pichon i selskabet.  

”Samson Group er særdeles godt rustet til at indtage rollen som Europas førende producent af maskiner til netop effektiv og bæredygtig udbringning af naturgødning”, konstaterer han i en pressemeddelelse.


Adm. direktør Lars Henriksen og formand Christian Junker.

For det kommende år forventes koncernens 457 medarbejdere fortsat at levere ny fremgang på top- og bundlinje.

"Stramninger af gødningslovene i EU’s store landbrugslande øger efterspørgsel efter effektive miljørigtige maskiner og redskaber til udbringning af naturgødning, hvilket bevirker at der også forventes en vækst i såvel omsætning som indtjening i det kommende år", skriver Samson.

Om Samson er den største af sin art i Europa kan diskuteres. Joskin-gruppen er med 800-900 medarbejdere og en omsætning på ca. 730 mio. kr. stadig en anelse større.

Til gengæld har den belgiske producent også en produktion af andre typer landbrugsvogne, som trækker fra i regnestykket. 

Uanset det aktuelle størrelsesregnskab, så er der ingen tvivl om, at Samsons opkøb i Frankrig forrige år for alvor rykkede ved balancerne i branchen.

Adm. direktør Lars Henriksen peger i en kommentar også på vellykket integration af franske Pichon, der som Frankrigs største gyllevognsproducent godt nok bragte masse - men også en del udfodringer i og med, at Pichon kom til salg, fordi virksomheden var kommet i økonomisk uføre efter store investeringer.

"Integrationen af Samson Agro Sasu(det franske selskab med mærket Pichon red.) og Samson Agro  S.p.z o.o.(Pichons polske fabrik red.) i Samson Group A/S har været en væsentlig ledelsesmæssig aktivitet i regnskabsåret, herunder konsolidering og reorganisering af salgsorganisation og forhandlerstrukturer for henholdsvis Samson og Pichon samt etablering af konsoliderede indkøbsaftaler for fælles leverandører på tværs af fabrikantselskaberne", lyder det fra Lars Henriksen.

Som tidligere omtalt i LandbrugsAvisen har Samson ikke mærket en effekt fra Covid-19 på efterspørgslen efter koncernens produkter. Fra hovedkontoret i Viborg er forvetningen heller ikke, at en eventuel anden-bølge vil bide hårdt på Samson. 

Samsons egenkapital vokser som en konsekvens af det gode regnskab fra 151 mio. kr. til 177,7 mio. kr., oplyses det.

Ifølge årsregnskabet udbetales der et udbytte til ejerne i Glerup-koncernen på ti mio. kr.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.