Samson klar med nye generationer af spredere
Samson Agro har verdenspremiere på to nye spredere på Agritechnica og lancerer samtidig nye styresystemer.

Udviklingsafdelingen hos Samson Agro begyndte fra bunden med et blankt stykke papir, da man satte sig for at udvikle nye spredere, som vises på dette års Agritechnica i form af to preview maskiner og dertil to nye styresystemer til spredere.

Den ene spreder, kaldet US, er en ny universal sprederserie.

»Den nye US bringer Samson ind i det såkaldte ”bredkasse”-segment. Serien, der tæller fire størrelser fra 28 til 40 kubikmeter, har en lav læssehøjde. Den opriver og spreder selv tungt og sammenpresset materiale via et nyudviklet spredebord. Den preview model, der vises på Agritechnica, er en US 340, den største model med tre aksler, der kan indeholde 40 kubikmeter materiale«, siger Torben Larsen, salgs- og marketingchef, Samson Agro.

Den anden nyhed er en enkeltakslet Flex på 20 kubikmeter, Flex II 20E. Den er bygget på baggrund af den nuværende Flex spreder, men med en række forbedringer. Den kan fås med nye doseringssystemer og vejning samt store hjul, så den er nemmere at trække, ligesom den laver færre køreskader.

Samtidig lanceres to nye styresystemer til spredere, SpreadMaster 6500 og SpreadMaster 8500. De giver brugerne mulighed for at veje og dosere spredningen af materialet, og der kan opsamles data, der kan bruges som dokumentation overfor myndigheder eller kunder. SpreadMaster 6500 kører bundkædehastigheden proportionalt med sprederens kørehastighed for en mere præcis dosering af materialet. Den kan tælle spredetid, teoretisk vægt og antal hektar. SpreadMaster 6500 kan som tilvalg opgraderes til at foretage volumetrisk dosering. SpreadMaster 8500 er mere avanceret og kan praktisere alle typer af vejning: Volumetrisk, statisk eller dynamisk, ligesom den kan uploade tildelingskort og dosere efter dem. Og derefter lave egne kort med den aktuelle nøjagtige dosering.

»Vi oplever øgede krav til vores spredere. Både når det gælder kapacitet, håndtering af vanskelige materialer og dokumentation af doseringen/spredningen overfor myndigheder og kunder«, siger Thomas Rasmussen, produktchef for spredere, Samson Agro.

Både US og Flex II 20E lanceres som preview maskiner på Agritechnica. Det gør også SpreadMaster 8500, mens SpreadMaster 6500 er frigivet til salg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.