Samson lancerer nedfælder til rækkeafgrøder - se allerførste tur

Nye fosforregler har indtil nu gjort startgødning i majsmarker vanskeligere.

Samson er i den kommende sæson klar med en helt ny nedfælder under navnet ’Samson Strip-Till’.

Nedfælderen er Samsons bud på effektiv placering af gylle i rækkeafgrøder som f.eks. majs, efter at nye fosforregler har givet stigende interesse for at mindske brugen af mineralsk gødning i markerne.

I en pressemeddelelse oplyser Samson, at nedfælderen vil være klar til den kommende sæson og kan købes via producentens egen forhandler, Samson Agrolize, til levering fra efteråret.


Specialudviklede dyser med integrerede gylleslanger placerer gyllen præcist efter tanden. Pressefoto.

»Med den nye Samson Strip-Till kan vi nu tilbyde den professionelle bruger en nedfælder, som sikrer høj kapacitet og opretholdelse af høje udbytter på marken uden mineralsk startgødning«, lyder det fra Niels Haubjerg, produktchef for gylleteknik hos Samson Agro.

Se Klip fra Strip-Till's første tur

 

 

Nedfælderen har flere arbejdsgange i sig. Den er bl.a. udstyret med integrerede skær på en ’jord til jord’ fronttromle, rensehjul og en parallelskærs-tand, som løfter jorden op og laver en V-formet åbning i jorden, som specialudviklede gylledyser placerer gyllen i via to strenge i 20-30 cm dybde. Til sidst lukker disc’en jordoverfladen igen.

Ifølge Samson kan nedfælderen bruges i forskellige underlag som pløjet jord, stubmark m.m., ligesom nedfælderens ophæng sikrer en præcis dybdeindstilling af hver enkelt række.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.