Samson opkøber anden stor dansk gyllevognsproducent

Den danske gyllevognsproducent Gøma er solgt til virksomheden Samson. Ambitionen er at skabe Nordens største forhandler af maskiner og redskaber til udendørs håndtering af naturgødning, lyder det.

To af de største danske spillere inden for gyllevogne har igen slået pjalterne sammen.

Det meddeler virksomheden Samson Grups A/S, der netop har opkøbt gyllevognsproducenten Gøma.

Overtagelsen fandt sted fredag den 10. september, hvor Samson Group A/S overtog 100 procent af aktierne i Gøma A/S. Gøma fortsætter som et datterselskab under Samson.

"Hensigten med købet af aktieposten er naturligvis at konsolidere Gøma A/S og Samson Agrolize A/S til en endnu stærkere forhandlerorganisation end begge kan magte hver for sig. Geografisk er fokus Danmark, Sverige og Norge", skriver Samson i pressemeddelelsen.

Samson og Gøma brød efter næsten 40 års samarbejde med hinanden i efteråret 2016, men nu har fundet hinanden igen.

"I bagklogskabens ulidelige klare lys er alting tydeligt!", skriver parterne.

Vil ikke længere konkurrere med naboen

Det er især de strammede gødningsregler og -love i en lang række europæiske lande, samt udgifterne til langsigtet produktudvikling af de nye, teknologisk krævende maskiner, der gør at de to virksomheder slår sig sammen, fremgår det.

"Det giver ingen langsigtet mening for hverken slutkunder eller Gøma A/S og Samson Agro A/S, som producenter at konkurrere på produktudviklingen. Det giver ikke meget mening at bruge ressourcer på at udvikle hvad naboen allerede har lavet, fremfor at bruge naboens ressourcer på at komme et skridt længere end man ellers selv ville være kommet", skriver parterne.

Samson har efterhånden en lang række datterselskaber: Samson Agro A/S, Samson Agrolize A/S, Samson Agro SASU (Frankrig) og Samson Agro Spzoo (Polen).

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.