Samson på højeste niveau siden finanskrisen
Samson har forbedret omsætningen og indtjeningen væsentligt i seneste regnskabsår.

Gyllevognsgiganten Samson Agro har netop indrapporteret en omsætningsfremgang på knap en femtedel fra sommeren 2017 til sommeren i år, så omsætningen nu har nået ca. 288 mio. kr., det højeste niveau siden de glade år før finanskrisen.

»Det, som trækker i det her, var, at det franske marked kom godt og vel tilbage, efter at de havde en tørke året før. Det andet er, at vi ser, at der nu kommer ændringer i de tyske gødningslove med udbringningperioder og teknik, som gavner vores muligheder«, siger direktør Lars Henriksen til LandbrugsAvisen.

I fik også rykket indtjeningen et stykke op.

»Ja, det har vi gjort. Vi mangler ikke konkurrence i markedet, men vi står godt. I Danmark sælger vi udstyr til maskinstationsopgaver og i takt med, at det også begynder at blive det på andre markeder, så er det en fordel for os«.

Omvendt så var jeres indtjening et stykke bedre for to år siden. Hvorfor kan I ikke holde samme indtjening som dengang, når omsætningen er bedre?

»Det har noget at gøre med, hvad vi har haft af produktmix, og at konkurrencen er stigende. Prisstigningerne på lønningerne og materialerne kan ikke bare væltes over på kunderne. Det hverken vil vi strategisk set eller kan vi bare lige gøre sådan rent markedsmæssigt.

Ligger I så på et tilfredstillende niveau?

»Nej, vi skal beholde vores konkurrencekraft, men vi skal også tænke på, at det betyder noget på resultatposten, at vores investeringer har været så store i de sidste fem år. Vi kører lige nu på et gear højere der, og det kan da godt være, at vi skal ned og køre i fjerde gear igen i en periode«.

Tørken rammer ikke

Når vi taler det aktuelle marked, er der set fra Danmark et stift blik på den nye gyllesæson, som hurtigt aktiviteres efter nytår.

Ifølge Lars Henriksen er langt de fleste ordrer allerede lagt ind.

Og trods tørken har ramt Danmark i særdeleshed og større dele af Nordeuropa i almindelighed, ser han positivt på næste års omsætningsniveau.

»Vi havde forestillet os hard times volumemæssigt på grund af tørken, men det ligger helt på niveau. Hvad kommer det så af? Græsset så dårligt ud, men det gik ikke helt så galt, som vi troede, og majsen er blevet okay mange steder. Og hvis kunderne typisk er landmænd, havde de holdt mere igen. Men det er maskinstationer, der uanset hvad skal ud og udføre opgaven«.

Løfter I så toplinjen igen?

»Hvis afsætningen får en pæn fortsættelse, ser det rigtig godt ud«, siger han.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.