Samson: Positivt det er slut med stærkt konkurrenceforvridende praksis

Den danske gyllevognsgigant glæder sig over, at der igen er normale tilstande på det tyske marked.

For over et år siden gik den tyske regering ud med det, som blev kaldt for ”bonde-milliarderne”.

Et tilskudsprogram, der skulle understøtte investeringer i ny teknologi. Netop Tyskland er et de største eksportmarkeder for Danmarks store gyllevognsproducenter Samson Agro.

Som en af producenterne med det mest avancerede og miljørigtige udstyr i Europa kunne man i Viborg have haft nogle positive forhåbninger til støtteprogrammet, hvor tyske landmand pludselig fik mellem 20 til 40 procent i støtte til deres indkøb.

Problemet var bare, at de tyske myndigheder udpegede en række af Samsons konkurrenter til at kunne få tilskuddet, mens de danske vogne fra Samson blev forbigået, som Samson skriver det meget direkte i sin årsrapport for Samson Group.

- Samson Groups gyllevogne var ikke en del af tilskudsprogrammet, der stærkt konkurrenceforvridende var skræddersyet til primært tyske maskinproducenter med støttesatser på 20-40 procent af maskinens nypris. Det er derfor forventningen, at markedsforholdene normaliseres i de kommende måneder, lyder det fra Samson.

Modgangen i Tyskland har dog ikke forhindret Samson i at sætte nye standarder for sin omsætning, der for første gang passerede en milliard kroner i 2021/22 med et niveau i nærheden af 1,1 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.