Se billederne: 10 maskiner vi husker fra Paris

Sidste uge var en stor nyhedsuge i maskinbranchen med en række lanceringer på den store Paris-udstilling, Sima. Her et tilbageblik i billeder.

I sidste uge kom vi forbi en lang række nyheder på den store landbrugsudstilling Sima i Paris, hvor både store og små producenter introducerede en række nyheder, som vi efterhånden også kan forvente at se på danske marker. Her får du nogle af de vigtigste set med danske øjne.

1. Ny Case IH-traktor

Case IH Versum er en af de nye traktormodeller på Sima. Den er med til at skyde et særdeles spændende 2019 i gang på nyhedsfronten. Landbrugsmaskiner skal nemlig leve op til nye emissionskrav fra i år.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/ny-traktor-fra-case-ih-bliver-starten-p%C3%A5-stort-2019

2. Ny Kverneland iXtrack T4:

Sidste år lancerede Kverneland den nye trailersprøjte, Kverneland iXtrack T3.

Og på Sima i Paris stod den endelig klar, nummeret større. Den nye Kverneland iXtrack T4 har en tank på 4.600 liter og et bredt udvalg af bomme fra 18 til 40 meter.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/et-nummer-st%C3%B8rre-til-danmark

3. Ny liftsprøjte fra Amazone

Amazone er nu klar med en liftsprøjte - den nye Amazone UF 1602 - der tager 1.700 liter i tanken.

Den nye liftsprøjte kan udstyres med alle Amazones Super S2 bomme fra 15 til 30 meter.

Et oplagt tilvalg er Amazones fronttank, FT 1001, der øger den medbragte mængde med yderligere 1.000 liter.

Den nye liftsprøjte er fuldt Isobus-kompatibel.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/ny-liftspr%C3%B8jte-med-1700-liter-i-tanken

4. Ny og mere intelligent Hardi Navigator

Hardis Navigator-sprøjte er en mangeårig klassiker, der løbende er blevet moderniseret. På Sima viste Hardi den i en i-version, der er et signal om, hvad der sker i fremtiden. Den nye - og klogere - sprøjte har været undervejs i nogle år og er blevet testet i et års tid. Sprøjten er blevet udstyret med en ny hjerne i form af Hardis SmartCom computerplatform. Det betyder, at sprøjten bl.a. kan samarbejde med Isobus kompatible terminaler.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/hardi-bliver-mere-digital-og-f%C3%A5r-sort-boks

5. Sensorstyret Same Deutz-Fahr-traktor

Herhjemme kender vi bedst traktorproducenten SDF for deres Deutz-Fahr-traktorer. Et andet af deres mærker er Same. Under Sima viste producenten traktoren Same Frutteto CVT ActiveSteer, der kan køre uden om forhindringer i marken ved hjælp af sensorer.

Traktoren er en rigtig vinmark-størrelse traktor. Sensorerne betyder, at traktoren hele tiden korrigerer og holder en bestemt afstand til for eksempel vinstokke.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/sdf-traktor-styrer-p%C3%A5-fire-hjul-og-k%C3%B8rer-selv-fra-n%C3%A6ste-%C3%A5r

6 Kverneland-klassiker: Nu med elektronisk styring og isobus

På Sima viste Kverneland et 6,5 meters eksemplar af den næsten legendariske Turbo-harve - nu isobus-kompatibel og med elektronisk styring. Harven egner sig både til stubbearbejdning og såbedsforberedelse. Med den teknologiske spring kan alt nu indstilles og styres fra kabinen. I den nye elektroniske version får den iøvrigt navnet i-Tiller. Harven kærver en traktor på 250 til 300  hk som trækdyr.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/kverneland-klassiker-nu-med-elektronisk-styring-og-isobus

7. Kongskilde med nyt sidemonteret hydraulisk landhjul

På Sima var Kongskilde klar med et nyt sidemonteret hydraulisk landhjul. Dermed havde med udvidet valgmulighederne inden for hjulmontering til deres heavy-duty plove.

Fordelen med det nye sidemonterede landhjul er, at der kan pløjes helt til kant på forageren.

Det nye landhjul har hydraulisk dybdekontrol for nem tilpasning af pløjedybden under pløjningen. Det store hjul med dimensionerne 11,5/80-15,3 og en diameter på 87 cm fjerner risikoen for blokering af hjulet.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/nyt-landhjul-med-styr-p%C3%A5-ukrudtet

8. Horsch såmaskine med tre rum i tanken

På NoTill såmaskinen Horsch Avatar SD blev der vist en ny mulighed for en tank, der er opdelt i tre enheder. Såmaskinen kan dermed bære forskellige typer såsæd, som igen betyder, at der er mulighed for at placere to forskellige typer afgrøder - eks. kløver i en dybde med det forreste skiveskær, og vinterraps med det bagerste skiveskær i en anden dybde. Den tredje tank kan så udnyttes til samtidig placering af gødning.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/horsch-deler-tanken-i-tre

9. Ny seks-cylindret traktor fra New Holland

Ligesom Case IH var CNH-kollegerne fra New Holland også klar med nyheder på Sima i form af en ny model i T6-serien. T6 får dermed i alt syv modeller. Den nye model, T6.160, placerer sig under T6.180.

Den nye T6.160 har det til fælles med T6.180’eren, at de begge kører med en større sekscylindret motor i forhold til de resterende fem modeller, der blot har fire cylindre at gøre godt med. Ydelsen i T6.160 er 145 heste ved maksimal effekt, og inklusiv boost er det muligt at hive 168 hestekræfter ud af den. Lidt mindre end de 159 heste (175 hk. inkl. boost), som storebror T6.180 har at gøre godt med.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/mere-sekscylindret-i-new-hollands-t6-serie

10. Ny plov fra Amazone

En af nyhederne fra det store tyske mærke Amazone var en ny halvbugseret vendeplov, Amazone Hektor. Den leveres med seks, syv eller otte plovskær. Den er beregnet til traktorer op til 350 hestekræfter. Furebredden er justerbar fra 36 til 48 centimeter.

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/plove-i-fokus-hos-amazone

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.