Se, dér holder en gammel traktor: Læsernes traktor er kørt i Tivoli

Torsdag er der rullet en række store maskiner ind på plænen i Tivoli og i blandt dem er Læsernes Traktor, den legendariske IH 844.

- Se, der er en gammel én derovre! 

Kommentarer falder fra en frisk bedstemor, der bliver hevet rundt af sit fire-årige barnebarn, der er faldet over en ny yndlingsattraktion i Tivoli: De store maskiner.

For der kan sparkes dæk og beundres store motorer i den københavnske forlystelsespark i disse dage, hvor der er rullet en række store traktorer og landbrugsmaskiner ind på plænen i Tivoli i forbindelse med Tivoli Food Festival, der starter torsdag.

Med i Tivoli er også læsernes traktor. Magasinet TraktorTech har nemlig sin egen traktor, en lettere brugt IH 844, som blev præsenteret på Landsskuet i 2018, og som læserne og sponsorer løbende har udviklet og opgraderet.

Den er blevet kørt til København, og nu står den side om side med en CASEIH traktor og en CASE rendegraver fra S. D. Kjærsgaard, en Valtra traktor fra Karl Mertz, en John Deere traktor fra Semler Agro, en elektrisk Weidemann minilæsser fra Stemas (som i dagens anledning havde fået påmonteret en øloplykker, så de besøgende kunne more sig med at åbne sodavand fra førersædet).

IH 844 er lidt af en legende fra i 70'erne og 80'erne, og i dag kan man stadig finde en del af den driftssikre traktor på en del mindre gårde. Det fortæller Peter Møller, der er sælger hos S.D. Kjærsgaard.

- Den kan selvfølgelig ruste op, men den findes stadig rundt omkring på hobbylandbrug. Den her har også fået ny farve, så den mere ligner en CASEIH end en IH, siger Peter Møller der sælger IH 844'ernes nyere storebrødre. 

Han er i taget Tivoli sammen med en række maskinhandlere og viser blandt andet deres spritnye rendegraver frem.

-  Grunden til at vi er her, er ikke fordi vi tror, vi kan finde kunder. Vi er blikfang for de byfolk, der skal have nuancer på landbruget. Det er vores fornemmeste opgave herinde, at stå her på vegne af vores kunder, landmændene, og bruge tid på at snakke om landbruget, siger Peter Møller.


Læsernes Traktor er parkeret ved Plænen i Tivoli i forbindelse med Tivoli Food Festival 2022. Peter Møller fra S. D. Kjærsgaard viser en række af deres nyeste modeller frem. Her en Case IH Puma 240CVX og en Case 695 rendegraver. Foto: Laura Kold

At traktorerne er et hit er der ikke meget tvivl om. Det bekræfter også pensionist Hanne Lærke Nielsen, der er taget fra Næstved og i Tivoli med sin mand og barnebarn.

- Det er interessant og anderledes. Vi er nærmest byboere, og vores barnebarn er byboer, det er meget interessant for ham. Han ser nærmest kun traktorer, når han er med farmor og farfar, når hun hurtigt at fortælle før den fire-årige trækker dem videre til den næste traktor, han skal op i.

Traktoren som vi kalder Læsernes Traktor har magasinet fået overrakt af CNH Industrials Case IH-folk og forhandleren Sørensen & Lynggaard fra Viborg.

Traktoren har også stået en længere periode hos Erhvervsskolerne Aars, hvor eleverne har doneret gratis arbejdstimer til den.

Se el-minilæssere Weidemann 1160 eHoftrac blive brugt som øloplukker i videoen herunder.

Faktaboks

FAKTABOKS
  • Læsernes IH 844S blev præsenteret på Landsskuet i 2018. 
  • Siden er der arbejdet ihærdigt på den. 
  • I 2018 var den med til Agromek. 
  • Traktorens hovedsponsorer er også røde af hjertet. Under Landsskuet 2018 fik TraktorTech og LandbrugsMedierne nemlig stillet den til rådighed af CNH Industrials Case IH-folk og forhandleren Sørensen & Lynggaard fra Viborg. 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.