Se de danske maskiner der var med i kampen om international toppris
Dansk innovativ kobling fra traktor til maskine blandt 18 danske produktnyheder, som var med i opløbet om Agritechnicas priser.

Med Siwi Maskiners CombiHitch loves der tilkobling af vogn eller redskab på meget få sekunder.

Ideen er så god, at den var blandt de knap 300 tilmeldte produkter, der kæmpede om årets innovationspris hos Agritechnica.

Da Agritechnicas jury torsdag i sidste uge gik ud med de 40 hædrede produkter vandt opfindelsen dog ikke. Til gengæld har Agritechnica nu vist frem, hvem som var med i opløbet.

Her fremgår det, at en imponerende række af danske produkter var med i opløbet.

Som bekendt vandt Samson en af de i alt 39 sølvmedaljer med en særlig gyllesensor, der kan måle indholdet af næringsstoffer i realtid under kørslen.

Samsons udviklingsfolk ligger dog ikke på den lade side. Den danske gyllevognsfabrikant forsøgte nemlig at vinde priser med hele otte forskellige produkter.

Agritechnica oplyser, at man har modtaget ansøgninger om disse Samson produkter:

Samson Remote Support, Samson TG, Samson US2, Samson Isobus Section Control, Samson Isobus variable rate application, Samson active hydraulic carpet chain tensioning og Pichon new control system(fra Samsons franske datterselskab).

Agromek-stjerne forsøger sig

CMN Intelligent Flow er maskinfabrikken CMN Maskintec A/S eget system til automatisk kontrol af tandtrykket til deres ukrudtsstrigle.

Med systemet kan piloten indstille maskinen til at køre i en given tandybde, hvorefter maskinen automatisk holder arbejdsdybden. Ifølge CMN’s tilmelding til Agromek sidste år består produktet af følere, der måler boniteten, hvorefter en computer regulerer tandflow.

Bredal er også en dansk deltager på Agritechnica. Med i bagagen har de to tilmeldte nyheder, som dog ikke vandt i deres kategori. Det drejer sig om sprederne K105XE-SC og K135XE-SC.  

Sprøjteproducenten Hardi har også anmeldt to nyheder indenfor deres Twin-koncept.  Nyhederne hedder dels ’Hardi Twin Froce med Pulse System’ og ’Hardi Twin Force with weed detection’.

I sidste uge kom det også frem, at producenten GreenTec vandt den anden danske sølvmedalje med deres nye armklipper-serie Scorpion.

TeleSense Europe Aps har også været med i opløbet med deres Cellular SensorSpear.

Endelig står Seges opført til to tilmeldinger på deres CropManager. Den ene nyhed hed CropManager-Risk of lodging og den anden CropManager – variable rate module.

 

Faktaboks

Agritechnicas medaljer

Agritechnica har i år uddelt 1 guldmedalje og 39 sølvmedaljer til Agritechnica Innovation Award.

Med i opløbet var i alt 291 anmeldte medaljer.

Læs mere på www.agritechnica.com

 

 

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.