Se: Fendts monumentale såmaskine klar til de største marker

Agco er klar til at levere en kæmpe såmaskine til brasilianske landmænd på op til 40 rækker og 18 meters bredde.

Agco er nu klar til at levere den største såmaskine med gødningsplacering, som brasilianske landmænd nogensinde har kunnet erhverve sig.

Maskinen hedder Momentum og er udviklet med præcisionsteknologi fra Agco’s datterselskab Precision Planting.  

Den leveres altså op til bredder på 18 meter med 40 rækker a 45 cm’s bredde, oplyser Fendt i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen forleden på Brasiliens svar på Agromek, AgriShow, der iøvrigt slutter op til weekenden.

Den kan også sættes op, så der er 50 cm mellem skærene og så i stedet med 38 rækker i den største bredde, ifølge Fendts tekniske specifikationer på portugisisk.

Precision Planting’s produkter er kendte blandt amerikanske landmænd, mens Agco i øjeblikket stille og roligt begynder at lancere dem bredere til andre verdensdele.

Mens såmaskinen, der både egner sig til en rækkeafgrøde som majs og korn, lanceres under Fendts navn i Sydamerika, så har Agco og Fendt både testet og vist noget mindre modeller frem i Europa – blandt på Agcos forsøgsfarm i Schweiz samt overfor publikum på Fendts egen udendørs maskinudstilling Fendt Field Days i Tyskland sidste år.

Ifølge Fendt har maskinen avancerede sensorer og funktioner, der understøtter variabel og præcis tildeling af både udsæd og gødning og overvågning af præcisionen i arbejdet.

Det oplyses, at maskinen sår med 99,6 procent præcision i majs.  

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.