Se med her: Stor nyhedsdag hos Pöttinger

Pöttinger viste bl.a. den nye, store Jumbo-snittervogn frem i dag.

Første blik på ny Jumbo-snittervogn

Der blev skrevet en del om, at Pöttinger ville vise den nye Jumbo 8000 frem på Græsland. Den nye snittervogn har allerede været indsat i tjeneste i Danmark under udviklingen. I dag er det første gang, at den bliver vist frem for offentligheden. Den store nyhed her er, at snitlængden på den nye vogn er ændret til 25 mm mod tidligere 34 mm. Effektbehovet ved den korte snitlængde er blot øget med 15 procent.

Jumbo med kontaktløs tvngsstyring

Der er også en anden markant nyhed fra Pöttingers snittervogns-univers. Nu er det nemlig muligt at få Jumbo-vognen med såkaldt kontaktløs tvangsstyring i stedet for en mekanisk styrestang mellem vogn og traktor. Det elektroniske system gør vognen mere fleksibel ifølge Pöttingers ingeniører, så den kan anvendes uden styrestangens begrænsninger eller besværligheder, der er, når der skiftes mellem forskellige trækdyr til Jumbo-vognen. Det oplyses også, at systemet skal kunne give en snævrere styrevinkel mellem traktor og vogn. Samtidig skulle systemet også bedre kunne tilpasse styringen til forskellige hastigheder og kørselsstrategier.

Ny pickuprive på 9,2 meter

Et af Pöttingers nye produkterområder er pickup-river. Den nye maskine hedder Pöttinger Mergento VT 9220, der har en arbejdsbredde på op til 9,20 meter ved centerskår og 8,70 meter ved sideskår. Materialet opsamles via en pick-up og transporteres ifølge producenten skånsomt uden jordkontakt via tværtransportbåndene til skåret, hvor det aflægges.

Ifølge Pöttinger er fiffet, at man undgår at få trukket materialet hen over jorden. Det samlede resultat er mere energi, mere råprotein og mindre råaske i materialet.

Opdateret skårlægger-sæt:

NOVACAT V 10000 er navnet på det skårlæggersæt, vi fik vist. Det kan skårlægge op til bredder på 9,62 eller 10,02 meter.

V10000 efterfølger A10 med en række opdateringer på især elektronikken og hydraulikken, mens hardwaren i bund og grund er den samme som hidtil. Blandt nyhederne er hydrauliske cylindre, som er integreret i bommene, som flytter knivbjælken med op til 370 mm på hver side. Det skulle betyde et passende overlap og god klippekvalitet også på skråninger og i sving.

Som ekstraudstyr kan man også få automatisk, hydraulisk aflastning, som skal optimere foderkvaliteten og sliddet på marker og udstyr og så går man ud og tilbyder sektionskontrol.  

Ny centerskårsrive øger bredden

Som vi tidligere kunne fortælle, så er Pöttinger også på vej med en ny centerskårsrive. Den nye model hedder Top 882C og afløser model 842C. Den nye model tilbyder arbejdsbredder på mellem 7,7 til 8,8 meter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.