Se ny kraftig harve: Traktorerne er ved at have en størrelse, hvor de kan håndtere den

Väderstad ser stort pontentale i lifthængte harver, som også leveres i den store ende af skalaen.

En af årets store nyheder fra Väderstad bliver den store liftharve Cultus med efternavnet heavy duty, der fra liften breder sig ud af over fem meter.

- Vi ser et ret stort potentiale i de store lifthængte harver. Traktorerne er ved at have en størrelse, hvor de kan håndtere det i liften – også vægtmæssigt. Atl andet lige så hjælper det på prisen, at man ikke har et hjulstel, som skal betales, siger Klaus Poulsen, der står for salgssupport fra Väderstads danske team.

Den nye harve fås i arbejdsbredder fra 4,25 til de 5,25 meter. Ifølge Väderstad kan den arbejde ned til 30 cm dybde. Med tre buller arbejder den med en tandafstand på 27 cm.

Ifølge Klaus Poulsen er de nye HD-tænder op mod 30 procent stærkere end tidligere set. Tænderne har et udløsertryk på 680 kg, hvilket ifølge Väderstad gør den robust til at holde dybden under alle forhold.

Harven kommer ud og køre demo de første steder i 2023. Det er dog stadig uvist, om det også betyder, at vi ser den i Danmark næste år eller om den først lander her til lands, når serieproduktionen ruller afsted til 2024-sæsonen.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.