Se ny selvkørende kommerciel traktor køre for første gang

John Deere er klar til at gå på markedet med en traktor, som du kan styre fra mobilen.

Som vi kunne fortælle onsdag morgen, så har John Deere netop præsenteret sin første kommercielle selvkørende traktor, som ikke behøver en traktorpilot. Traktoren kan styres via mobilen.

Bag systemet ligger flere års udviklingsarbejde med at få traktoren til at opfatte indenfor 100 millisekunder, hvad traktorens 360 grader kameraer ser ned i hvert eneste pixel – og derefter reagere på det. Via avancerede algoritmeter, der er blevet ”træne” ud fra 50 mio. billeder, kan den så forstå, hvad den skal gøre.

Du kan se den her i John Deeres korte reklamevideo:

 

Modsat en selvkørende Robotti eller FarmDroid er John Deeres stortraktor en helt gængs 8R, som landmanden sagtens kan køre selv, hvis han vil det – og køre ud til marken, som han plejer.

På marken kan traktoren indstilles til at være autonom og derefter styres med en app, som i John Deere sprog har fået navnet John Deere Operations Center Mobile.

På app’en kan landmanden se live video af traktorens kørsel, billeder og data. Skal der ændres på eks. plovens dybde behøver man ikke stoppe maskineriet og gå op i traktoren og klare det. Man kan så vidt køre og arbejde med en anden traktor, snakke med naboen eller holde kaffepause og så klare indstillingen ”fjernbetjent” med app’en.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.