Se tallet: Lavere vægt og bedre flow presser dieselforbruget ned på stor optager

AVR har gransket data fra sine selvkørende Puma 4.0-optagere i 2022-kartoffelhøsten og ser god effekt af en nøjsom Volvo-motor, optimeret hydraulik, letvægtskonstruktionen og de store hjul

Den første AVR Puma 4.0 selvkørende kartoffeloptager kom til Danmark til forrige sæson. 

Der er reelt tale om en helt nyudviklet generation af Puma-optagere, og blandt de mange nyheder er telemetriløsningen AVR Connect, som gør, at optageren altid er online. 

Det giver mulighed for udbyttemåling og fremstilling af GPS-baserede udbytte- og tildelingskort samt overførsel af indstillinger mellem forskellige Puma 4.0-optagere, overvågning af kritiske punkter, optimeret opgaveplanlægning samt trådløs opdatering og fjernovervågning af maskinen.

Store udsving i forbrug

Nu har AVR’s teknikere analyseret data fra 2022-optagesæsonen fra samtlige Puma 4.0-optagere, og de viser et gennemsnitligt dieselforbrug på 27,6 liter i timen. Det tal dækker både transport og optagning. 

- Det er et interessant tal, fordi dieselforbruget er et væsentligt salgsargument i dag med de nuværende høje priser, siger produktspecialist Claus Holm, WekoAgro. 

Han hører om dieselforbrug på op til 65 liter i timen på andre fabrikater af kartoffeloptagere.

Nøjsom Volvo-motor

Ifølge AVR skyldes det lave dieselforbrug blandt andet, at vægtreduktion og optimeret hydraulikflow har været fokuspunkter i udviklingsarbejdet. 

Dertil kommer den nøjsomme 12,8 liter store Volvo Penta-motor (stage 5) med 469 hk. Den kan reducere omdrejningstallet helt ned til 1.250 omdrejninger under optagningen. 

Sidst, men ikke mindst, spiller den store dækmontering også en rolle ifølge AVR.

Puma 4.0 kommer med yderligere et par opdateringer til denne sæson, hvor WekoAgro oplever interesse for både de selvkørende og bugserede optagere.

- Det går faktisk rigtig godt. Vi havde is i maven og har bestilt godt hjem, og det går til held nu, fordi vi kan levere, siger Claus Holm om forventningerne til sæsonen for AVR i Danmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.