Se video: ’Tesla-traktor’ under prøvekørsel for første gang

Schweizere fik i efteråret lov til at køre prøvekørsel med Fendts el-traktor, der stadig er under udvikling.

Der er nok mange maskininteresserede, der bemærkede en helt særlig Fendt-traktor under Agritechnica sidste år. Det var ikke i klassen for vilde stortraktorer – til gengæld var Fendt e100 et spændende kig ind i det, som måske kan blive fremtidens løsning for i hvert fald nogle traktormodeller – eldrevet motor i stedet for traditionelle dieselmotorer.

Siden har traktoren været vist frem flere steder, men der har endnu ikke været nyt om selve lanceringen. Her på redaktionen har vi besøgt Agcos egen forsøgsfarm, the Swiss Future Farm i Schweiz, hvor Agco sammen med lokale partnere afprøver det nyeste udstyr – og nogle gange også maskiner fra udviklingsafdelingerne hos Fendt-producenten Agco. Det schweiziske forbund for landbrugsteknik, som har ca. 20.000 medlemmer, havde en journalist forbi farmen i efteråret, hvor han fik lov til at køre en tur med på el-traktoren.

Fendts svar på Tesla’en går under navnet Fendt e100 Vario – og er baseret på Fendts 200 serie. Batteriet vejer 600 kg efter de oplysninger, som Fendt kom med i forbindelse med første fremvisning på Agritechnica.

Den yder 50 kW – men kan kortvarigt yde 150 kW - og batteriet skulle præstere mellem fire til fem arbejdstimer, inden den skal genoplades igen via kabel eller via en hurtig oplader, som du kan se mere om på videoen.   

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.