Selvkørende Kverneland lægger an til landing
Den nye Kverneland iXdrive ventes til Danmark omkring høsttiden. Selv om den er baseret på italiensk teknik, er den helt sin egen.

Alt tyder på, at den bliver værd at vente på, den nye selvkørende sprøjte, Kverneland iXdrive. Og nu er nyheden, der blev lanceret på Agritechnica, rykket en smule tættere på, og en dansk introduktion er ikke langt væk.

»Vi regner med, at de første kommer til Danmark til høst. Vi forventer os en del af de selvkørende sprøjter, da vi har lavet en sprøjte, som opfylder kravene fra de moderne landmænd. Udstyrsniveauet er højt, vi har som standard både Boomguide – automatisk bomstyring - og iXclean med fuldautomatisk vaskeprogram,« siger produktchef hos Kverneland, Jesper Svendsen.

Produktchefen fremhæver også det nye iXflow bomcirkulationssystem, som er fuldt ud integreret i vaskeprogrammet.

»Med iXflow systemet er dyserne luftstyret via separat kompressoranlæg. Det giver en fantastisk hurtig reaktion ved sektionskontrol med GPS, så det giver sprøjtningen en uforlignelig præcision,« lover Jesper Svendsen.

Under udviklingen af den nye sprøjte har Kverneland skudt genvej ved at indkøbe et chassis fra italienske Mazzotti, men alt det sprøjtetekniske er rene Kverneland-varer.

Der kommer to modeller, nemlig iXdrive 4240 og iXdrive 5240. Motoren er en Perkins med 240 hestekræfter. Der er planlagt et udvalg af bomme i aluminium på 24 til 30 meter og i stål 27 til 40 meter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.