Selvkørende New Holland debuterer på vingård

New Holland har den selvkørende NHDrive T4.110F-traktor kørende på en californisk vingård i et nyt pilotprojekt.

New Holland, der er i gang med en større satsning inden for selvkørende traktorer, samarbejder nu med E. & J. Gallo Winery, verdens største familieejede vingård, der i forvejen har flere specialtraktorer fra New Holland. I et nyt pilotprojekt vil man på vingården i Californien anvende New Hollands NHDrive-teknologi på selvkørende T4.110F-traktorer. Meningen er at få nye inden for anvendelsen af denne teknologi i daglig brug.

Pilotprogrammet er det sidste nye trin i New Hollands program med selvkørende køretøjer. Producenten afslørede sin selvkørende NHDrive løsning i 2016 på Farm Progress Show, og indtil nu er den blevet anvendt på traktorserierne T7 Heavy Duty og T8. Det nye pilotprogram med T4.110F viser, at New Hollands selvkørende løsning kan anvendes på alle traktorer fra mærket, fra rækkeafgrødeudstyr med mange hestekræfter og til specialudstyr.

Pilotprogrammet gennemføres i en af E. & J. Gallo Winery’s vingårde i Californien i USA, med T4.110F-traktorer forsynet med NHDrive-teknologi til autonomi. I løbet af pilotprogrammet genereres der praktiske data, der vil være med til at optimere New Hollands program for selvkørende køretøjer, og som yderligere vil give oplysninger om, hvilke muligheder der er inden for automatiserede og selvkørende løsninger. Disse omfatter førerassisteret autonomi, hvor NHDrive understøtter føreren i kabinen, overvåget autonomi, hvor føreren vil være i marken og overvåge ubemandede køretøjer, samt fuld autonomi uden lokal overvågning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.