Semler Agro i stort opkøb: Får John Deere i hele Danmark

Opkøber succesrige Herborg Maskinforretning efter, at John Deere har givet Semler forhandlingen for hele landet.

Hidtil har Semler Agro haft 75 procent af John Deeres dækning i Danmark.
Men fremover får en af landets største maskinhandlere med bilkoncernen Semler i ryggen ansvaret for John Deere over hele landet.

Det oplyser Semler Agro med ca. 180 ansatte overfor LandbrugsAvisen fredag formiddag efter, at Semler Agro har indgået en ny samarbejdsaftale med John Deere.

Aftalen sker efter, at den store amerikanske traktor- og maskinproducent har opsagt sine andre to forhandlere i Danmark, Herborg Maskinforretning og Søllested Maskinforretning, og i stedet givet hele ansvaret til Semler Agro.

Som en del af det ændrede landkort faldt en aftale mellem Semler og Herborg om fremtiden på plads i går aftes.

Semler opkøber 51 pct. af aktierne hos landets andenstørste John Deere-forhandler og tilføjer knap 80 ansatte og en omsætning på + 300 mio. kr. til sin virksomhed.

Hos Semler Agro er adm. direktør Morten Buus yderst tilfreds med, at han nu får udbygget samarbejdet med John Deere.

”Vi er meget glade og stolte over, at vi er blevet udnævnt til national forhandler af John Deeres landbrugsaktiviteter, der passer til den måde, vi gerne vil drive forretning på”, siger Morten Buus og peger på Semlers erklærede koncept med en stor del af værkstedsarbejdet ude hos kunderne - kendt som de rullende værksteder - regionale reservedelslagre og Danmarks største center for brugte landbrugsmaskiner som et solidt fundament for forretningen fremover. 

Køber branchens bedste indtjening

Siden 2016 har Semler Agro selv siddet på store dele af John Deere-forhandlingen i Danmark ligesom forhandlingen af det stærke svenske redskabsmærke Väderstad er kommet til.

Semler-koncernens vej ind i landbrugsmaskinernes verden har været brolagt med en række store omkostninger til omstruktureringer af de afdelinger, som man købte op for at sikre sig store dele af John Deere-forhandlingen i Danmark.

Investeringerne har betydet, at mens Semler Agro i senest kendte regnskab for 2017 fik løftet omsætningen pænt over 600 mio. kr., så har bundlinjen stadig været præget af opbygnings-omkostningerne.

Det nye medlem i Semler-familien, Herborg Maskinforretning, har derimod tjent penge som få i branchen med overskud på mellem 14-15 mio. kr. i de senere år.

Semler overtager 51 procent af aktierne i virksomheden med tilbagevirkende kraft pr. 1. januar 2019.

”Herborg er en af Danmarks bedst drevne maskinhandlere, og derfor er jeg også meget glad for, at vi nåede frem til en aftale, der sikrer, at vi i fællesskab kan bygge videre på mange års historie, kultur og en stærk lokal tilstedeværelse. Vi ændrer ikke ved navnet, men tilføjer at Herborg fremover er en del af Semler Agro. Det er vores ambition, at vi skal udnytte hinandens kompetencer og lære af hinanden, så vi kan servicere og sælge nyt og brugt udstyr sammen til hele landet,” siger Morten Buus.

Semler oplyser, at Herborg i dagligdagen drives videre af den hidtidigere ejerkreds og medarbejderskare.

”Det betyder, at kunderne serviceres af det samme personale, som de altid har været vant til. Vi tror på, at dette er den stærkeste løsning for landmændene i lokalområderne, hvor vi også tilfører Väderstad, Kramer og Sulky som en del af sortimentet i Herborg-afdelingerne,” siger han.

Ukendt løsning på Lolland og Falster

For John Deere-forhandlingen på Lolland og Falster arbejdes der fortsat på den fremtidige løsning.

”Vi er i en god dialog med Søllested Maskinforretning om, hvordan det regionale John Deere-setup på Lolland og Falster bliver i fremtiden. Vi arbejder på at finde en god løsning, som inkluderer vores gode kollegaer i området,” siger Semler-direktøren.

Inden handlen mellem Herborg Maskinforretning og Semler Agro falder endeligt på plads, så skal konkurrencemyndighederne godkende handlen.

Imellemtiden driver Herborg og Semler Agro forretningerne som hidtil, oplyses det.

Den nye aftale med John Deere fokuserer på landbrugsudstyr. Det betyder, at samarbejdet med Havdrup Maskinforretning, der i dag er John Deere-forhandler af have, park og turf, fortsætter uændret som hidtil. 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.