Semler varsler stor montør-oprustning
Semler Agros montør-beredskab skal vokse fra 85 til 120 servicebiler, varsler ny adm. direktør.

Danmarks største maskinforhandler Semler Agro er godt i gang med sin strategi om rullende værksteder på vejen i stedet for reparationer hjemme under eget tag.

Men strategien skal steppes op, siger den nybagte adm. direktør Morten Buus.

»Vi vil gerne udvide med mennesker, kompetencer og servicebiler i stedet for mursten. Vi skal bare have endnu flere servicebiler og medarbejdere i felten«, siger han.

Hvor mange er det?

»Nu har vi 85 servicebiler. Jeg har en forventning om, at vi skal op på 110-120 biler ved udgangen af 2019«, siger han og fortæller, at i de seneste måneder har 57 pct. af alt værkstedsarbejdet foregået i marken med servicebilerne som indsatsstyrke - og op til 70 pct. i nogle filialer.

»Vi er mere ude i sæsonerne. Nu hvor det bliver mere lavsæson, så får vi lidt flere maskiner ind på værkstedet. Men det er klart, at vi gerne vil udvide og få flere biler ud at køre«, siger han.

Rabat på reparationer hos kunden

1. maj rullede Semler Agro nye priser ud på service og reparationer hos kunden. Som en del af konceptet får landmanden nu et fradrag på fem procent af timeprisen, hvis det foregår hjemme hos ham selv. Samtidig har Semler indført billigere priser på maskiner og traktorer, som er lidt ældre. Helt konkret sættes prisen efter, om den er 0 til fem år gammel, fem til ti år eller over ti år. Hver gang den tager et fem års step opad, så falder prisen med 100 kr. pr. time. Strukturen har i den grad rykket i montørernes opgaver, fortæller direktøren.

»Mere end 40 procent af reparationerne ligger nu på maskiner over 10 år. Det havde vi ikke før. Det er fordi, vi er gået ud med de her priser«, konkluderer han.

Spottet i bilbranchen

46-årige Morten Buus fra Nr. Bjert ved Kolding skiftede sidste fredag sit job som driftsdirektør ud med jobbet som adm. direktør hos Semler Agro efter mindre end et år hos den nye storspiller i branchen og mange år som selvstændig med flere forretninger i bilbranchen i Kolding, Haderslev og Horsens.

Han sammenligner omvæltningerne inden for forhandlingen af landbrugsmaskiner med det, som man så i bilbranchen i starten af 00erne.

»De små bilforretninger kunne ikke følge med mere. Det oplever jeg også her. Kunderne stiller krav om avanceret teknologi, som mange har vanskeligt ved at opfylde. Kunderne har simpelthen kørt forbi udviklingen i branchen«.

Faktaboks

Morten Buus

  • Ny adm. direktør hos Semler Agro
  • 46 år
  • Tidligere medejer af bilforhandleren Aunsbjerg i Kolding, Haderslev og Horsens 
  • Uddannet biløkonom

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.