Sender 173 hk ud i ny knækstyret variant

JCB lover mere udsyn, flere heste og en ny ottetrins transmission i to særlige S-varianter af knækstyret teleskoplæsser.

Den knækstyrede TM-serie er et af JCBs udbredte varemærker på kvægbedrifter og andre landbrug.

Indtil nu har serien bestået af fire modeller; TM180, TM220, TM320 og TM420, men på et online pressemøde præsenterede JCB for nylig to ny S-varianter, der bringer antallet af modeller op på seks.

TM320S og TM420S er i fysisk størrelse og løftevne identisk med modellerne uden S’et, men med henholdsvis 150 og 173 heste gemmer der sig væsentligt mere effekt i maskinerne. Faktisk får TM420S et vægt/effektforhold på 17 heste pr. ton.

Samtidig bliver TM420S den første maskine, der som standard får en tophastighed på 50 kilometer i timen - om end det ikke har så stor betydning i Danmark. Til gengæld får vi fordel af lavere motoromdrejninger ved 40 kilometer i timen.

Mere vigtigt er, at de fire største modeller får en opdateret powershift-transmission med skifteautomatikker, som byder på otte powershift-gear i fremadgående retning i stedet for tidligere seks af slagsen. På 320S og 420S er der endvidere torquelock i alle gear fremad og i fire af bakgearene mod kun de tre højeste gear på 320 og 420.

Bedre udsyn

På TM-serien lover JCB fremover bedre udsyn, fordi forruden nu er ud i ét. Samtidig er selve tagruden vokset med over 50 pct., oplyser JCB. I kabinen er der kommet et par nye funktioner:

»På joysticket får vi nu en programmér-bar knap, som chaufføren kan bruge til en række funktioner. Det kan for eksempel være at skifte mellem manuel og automatisk gearskifte i transmissionen, besvare telefonopkald, eller fungere som master knap til at tænde og slukke arbejdslyset«, fortæller John Smith, administrerende direktør hos JCB Agriculture.

Ligeledes ændrer JCB indstillingen af rattet, så det minder om princippet i de nye Loadall teleskoplæssere, hvor man laver en for-indstilling, og så ellers hurtigt kan vippe rattet op og ned, når man stiger ud og ind ad maskinen.

Maskinerne kommer til at køre med en opdateret JCB 448 DieselMax, der opfylder Stage V-kravene.

I den transformation er der kommet en autostop-funktion på maskinen, så den automatisk slukker efter nogen tid i tomgang for at spare brændstof.

Faktaboks

TM320S & TM420S:

  • Motor: JCB 4 cyl. 4,8l
  • Ydelse: 150 og 173 hk.
  • Transmission: 8-trins powershift med torquelock i alle gear
  • Maks. l.kapac.: 3,2 og 4,1 ton
  • Maks. l.højde: 5,2 og 5,45 m
  • Hydr.: 160 l/min v. 260 bar

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.