Sender ny Deere-motor Cummins ud i kulden?

Der gemmer sig op til 685 heste i ny 13,6 liters motor fra Deere Power Systems. Nok til at afløse Cummins i de største modeller i 9R-serien.

Ved siden af John Deeres store stand på Sima-udstillingen i februar havde motordivisionen, Deere Power Systems (DPS), sin egen lille stand med nye motorer. En af dem var en 13,6 liters Stage V-udgave, som skal afløse den nuværende 13,5 liters af slagsen. Og med en ydelse på op til 685 hestekræfter er det nærliggende, at den meget vel kan finde plads i selv de største modeller af John Deeres 9R-serie, når serien kommer i en Stage V udgave.

I dag benytter John Deere sin egen 13,5 liters DPS motor i blandt andet tre ud af fem modeller i 9R-serien. De to største modeller har en 15 liters, sekscylindret Cummins motor, fordi Deeres egen motor ikke yder tilstrækkelig med kræfter. Men da 9620R i dag topper 9R med 670 heste, så passer den nye motor pludselig fint ned i den knækstyrede gigant uanset model.

Hos DPS afviser man heller ikke ideen:

»Vores nye motor vil formentlig finde vej til 9R, 9RT og 9RX. Sansynligvis i slutningen af 2019«, fortæller Chantal Courtiade, marketingkoordinator hos Deere Power Systems.

Væsenlig ændret opbygning

I forhold til Deeres nuværende 13,5 liters motor er den nye udgave anderledes i sin opbygning. Foruden at leve op til Stage V-kravene har den for eksempel hydraulisk justering af ventilerne.

»Hele taktstyringen af motoren sidder ligeledes bagpå i modsætning til vores 13,5 liters motor. Vi har generelt skabt en mere kompakt og mere kraftfuld motor«, fremhæver Chantal Courtiade.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.