Set på AgroWeb: 5 maskiner du skal følge netop nu

Set på AgroWeb: 5 maskiner du skal følge netop nu

AgroWeb-ugen er slut. Men vi fandt ti maskiner, du stadig kan snuse lidt videre på.

Mens tv-holdet er kørt hjem og de sidste webinarer er afholdt(du kan dog sagtens gense dem!), så ligger der stadigvæk mange spændende produkter og venter på at blive nærstuderet.

Vi laver her et lille udpluk fra maskinfronten.

Ny storpresser: Testet i Danmark - og nu klar til salg

New Hollands BigBaler 1290 High Density er en ny HD storballepresser var en af New Hollands store nyheder på Agritechnica i 2019 – og fik sin første demotur i Danmark under seneste høst. Under udviklingen kørte den i øvrigt test hos i Danmark hos landmand Niels Åge Nørager i Havndal, Nordjylland.

Som navnet antyder så lover New Holland, at presseren kan få smækket en del mere halm i ballerne med – faktisk skulle den yde 22 pct. større densitet end konventionel presser.

Presseren er også udstyret med producentens nye LoopMaster bindeapparat, der går for at give knuder med større styrke. 2021 bliver året, hvor presseren for alvor kommer ud til slutkunderne.

Se New Hollands udstilling.

 

Selvkørende Hardi-sprøjte

Der har naturligt været stor hype omkring Hardis nye trailersprøjte Aeon omkring AgroWeb-ugen. Den danske sprøjteproducent, der immervæk omsætter for en milliard kr. årligt, har dog en også en lang række andre produkter på programmet. I AgroWeb udstiller Hardi eks. også deres selvkørende Alpha Evo-sprøjte.

Sprøjten tilbydes fra 4.200 til 5.100 liter og kan bl.a. udstyres med tre forskellige typer bomme:  
Delta Force 24 til 39 m, Alu Force fra 24 til 44 m og luftassisteret Twin Force fra 24 til 36 m.

 

Særlige teleskoplæssere: Kun 133 styk. udbydes i Europa

Scantruck er taget på udstilling med flere nyheder. En er dem er over i den lidt blærede afdeling. Manitou har nemlig lanceret en eksklusiv limited edition serie af NewAg teleskoplæssere til landbruget i form af modellerne MLT 737-130 PS+ og MLT 741-140 V+. Ifølge den danske importør produceres der kun 133 stk. af disse limited edition maskiner.

Og hvad er så limited ved dem?

Sporty design i speciel farve (grå og sort)

LED kørelys (x2)

LED arbejdslys på bom (x2)

Ecostop

SafeView kamera (x2)

Lys i kabinen og under døren

Lædersæde

Læderrat

Læderarmlæn

 

Den store hammer til særlig pris

Danfoil har i de seneste uger bemærket sig med Agromek-stjerner i deres joint venture med AgroIntelli, hvor den danske sprøjteproducent fra Nordjylland har lavet en specialsprøjte til markrobotten Robotti.

Men Danfoil har i den grad også egne produkter at byde ind med fra udstillingsvinduerne. Sprøjten AirHammer med en kapacitet på 10.000 liter er en af dem – og følgelig markedets største kapacitet for en trailersprøjte. Den kan udstyres med bombredder fra 24 til 36 meter. Danfoil er for tiden også ude og tilbyde fabriksgaranti i et år for køb af brugte sprøjter fra producenten. Meningen er, at man af den vej vil få flere til at snuse til Danfoil-sprøjterne på den vis.  

 

Nye redskaber i New Holland-farver

New Holland indgik i efteråret en samarbejdsaftale med italienske Mashio Gaspardo. Den indebærer, at New Holland får en række af partnerens redskaber på programmet. Dermed udvider New Holland sin portefølje med nye tallerkenharver og grubbere – og efterhånden bliver redskabsprogrammet mere og mere full line for traktormærkets forhandlere rundt omkring i landet.

I de kommende måneder er det altså med nye italienske redskaber i New Holland-farver, der kommer ud på markedet.

Er man kendt med Mashio Gaspardos program, så vil man nikke genkendende til tallerkenharverne SDM og SDH og grubberne SUM og SUH, når de ankommer i New Hollands farver.