Sidste år fik danskere enestående hæder – i år er det ”micro machines”

John Deere udpeger årligt fire af verdens mest spændende start-up virksomheder indenfor ny teknologi til landbrugssektoren. Se hvad der efterfulgte dansk virksomhed.

God mandag morgen.

For ca. et år siden skabte det store overskrifter i danske medier, da John Deere udnævnte den lille danske start-up-virksomhed Faunaphotonics til at være en del af sit start-up program, hvor fire virksomheder på globalt plan bliver inviteret med ind i folden til at arbejde sammen med John Deeres fremmeste udviklingsfolk.

Op til weekenden udpegede John Deere igen fire nye legekammerater. En udvælgelse, der mindede mig om min ungdom og spillet micro machines.

Mere om det lige om lidt.

Først skal vi lige fejre, at gyllesæsonen indledes i dag med et lille klip, som jeg må kreditere Gømas vakse Facebook-manager for:

 

 

 

Det venter uden tvivl nogle spændende dage for gyllepiloterne rundt omkring på landets maskinstationer.

 

Vi skal også lige runde AgroWeb, som er den digitale nyhedsuge og mødested på nettet, som vi for alvor satte strøm for en uges tid siden.

Ugen bød bl.a. på en lancering af to nye læssemaskiner fra Scantrucks folk. Det er Manitou, der byder på mindre støj i kabinen, mere løftekraft og stærkere motorer på to modeller lige der i programmet, hvor landbruget er mest interesseret i deres produkter.

Se her: Manitou skruer ned for lyden - og op for ydeevnen

Du kan i øvrigt læse meget mere om læssemaskiner i den kommende weekends udgave af LandbrugsAvisen, hvor vi pryder avisen med ekstra meget maskinstof med fokus på læssemaskiner.

John Deeres udvalgte

Og så til historien bag overskriften på denne udgave af Morgenposten. Hvor danske Faunaphotonics blev en del af John Deeres samarbejdsprogram sidste år med den danske know how indenfor udvikling og produktion af et system, der kan opdage insektaktivitet i marken bedre end menneskelige øjne, så har John Deere bl.a. denne gang valgt en start-up, som producerer fjernstyring helt bogstavelig talt. Firmaet Toleo producerer nemlig et kit, som gør, at man kan sidde hjemme på kontoret og styre en maskine – eks. til miner og på byggepladser. Styringen minder mig lidt om det sjove spil Micro Machines, som jeg spillede tilbage i min ungdom.

Se her:

 

 

 De tre andre udvalgte firmaer var Nori(opbygger en platform for handel med landmænds CO2-kreditter), NVision Ag(værktøj til tildeling af kvælstof i majs-marker) og Scanit(værktøj med fysisk detektion af luftbårne plantepatogener).

Til slut skal vi også runde et par andre nyheder.

Ny mini-Valtra

Fredag gik vi på weekend med en opdatering af Valtras program: Valtra indleder nemlig 2021 med lanceringen af femte generation af sin A-serie – i et år, hvor finnerne samtidig fejrer, at de har produceret traktorer i 70 år.

Opdateringen betyder bl.a., at serien nu tilbydes med en slags powershift-light-transmission, som vores traktorekspert John Christensen forklarer det her:

Valtra sætter gang i femte generation A-serie

Billige fabrikssprøjter fra Danfoil

I en anden boldgade kommer den danske sprøjteproducent Danfoil med et nyt tilbud: Køb fabriksrenoveret sprøjte med et års fabriksgarantigaranti. Meningen er at give et bredere publikum mulighed for at afprøve deres sprøjter uden, at investeringen nødvendigvis er meget stor.

Se her: Ny måde at sælge på: Et års garanti på fabriksrenoverede sprøjter

Sker i ugen:

For os der elsker nyheder om maskiner og maskinbranchen så tegner ugen yderst lovende. Udover at vi i weekenden lover ekstra mange historier, så kommer ugen i sig selv til at byde et væld af begivenheder og aktuelle nedslag.

Tirsdag afholder Vervaet pressemøde og tirsdag aften kommer der dermed nyt fra den kant.

Både CNH(onsdag) og Agco(torsdag) meddeler børserne aktuelle tal for deres præstationer på de store markeder i fjerde kvartalsrapporter.   

Lidt længere ude i pipelinen – i slutningen af måneden - går mange journalister lige nu og glæder sig til et stort, og selvfølgelig virtuelt, pressemøde fra New Holland, hvor vi formentlig kommer til at se nye produkter på traktorsiden.

Ha’ en god uge – ikke mindst hvis du er en af landets mange gyllepiloter.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.