Sjældent comeback: Finner vil høste danske kunder med gårdmands-skærebord

Finske Sampo Rosenlew har fået dansk importør, som nu viser mærket frem igen på dansk jord.

Hvis man husker tilbage til firserne og halvfemserne, kan man nok erindre annoncer og slutsolgte finske mejetærskere på dansk jord fra Sampo Rosenlew.

Nu begynder "filmen at køre igen". MB maskiner fra Hjørring er nemlig nybagt importør og udstiller en fem rysters maskine, i første omgang udstyret med et 14 fods skærebord.

- Det kan også leveres med et større bord, men det var det, som vi kunne få fat i her og nu, fortæller den nybagte importør Martin Bundgaard og indehaver af MB Maskiner.

Den største maskine i Sampos program er en 25 fods maskine med 300 hk motor fra ligeledes finskbaserede Agco Power.

I dag køber en del landmænd mejetærskere, der overstiger den størrelse.

Alligevel mener den nybagte importør, at timingen kan være god for entréen på det danske marked.

- Mange køber nok en overkapacitet lidt for dyrt, når de køber ny mejetærsker. Jeg vil sige, at man stadig kan spare penge ved at købe to mindre ved mig i stedet for en stor mejetærsker. Der er også et marked, hvor mange gårdmænd har kørt med en Dronningborg, som begynder at være for gamle. Der findes jo en del landbrug, som ikke kan følge med kapaciteten på den store mejetærsker, mener han og siger dog, at Sampo også er i gang med at udvikle en større maskine til 2024.

Om Sampo igen kommer til at fylde i det danske mejetærskersalg, kan man selv danne sig en mening om på årets dyrskue i Roskilde. Her meldes der om hele 185 udstillere fordelt på 65.000 kvadratmeter maskinudstiling.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.