Skårlæggeren og traktoren fusionerer

Johs. Mertz tilbyder et skårlægger-bord, der monteres på traktorens frontlift eller i liften, hvis traktoren kan køre vendbart.

Den er knap kommet ud af containeren fra Canada, men ellers den god nok.

Maskinhandleren Johs. Mertz tilbyder nu en skårlægger, hvor du ikke behøver at købe hele pakken med en selvkørende maskine.

Som importør af canadiske Honey Bee har Mertz plukket et traktormonteret Grain Belt Swather-bord ned fra hylderne for første gang.

”Vi har tidligere bygget nogle sejlskæreborde om til skårlægning og fået forespørgsler på det igennem årene. Nu tager vi så et decideret skårlæggerbord hjem”, fortæller adm. direktør hos Johs. Mertz.    

Det første bord er på 21 fod, mens producenten Honey Bee hjemme i Canada også producerer langt større bord.

Hos Johs. Mertz har man noteret sig, at der er kommet stigende fokus på skårlægning af diverse nicheafgrøder.

”Herovre på Sjælland bliver der skårlagt rigtig mange afgrøder. Der er kommet nogle nye sorter, hvor det godt kan betale sig”, siger han.

Han kalder det et godt alternativ for landmanden i forhold til at få maskinstationen til at komme forbi med en stor selvkørende skårlægger.

"Det giver lidt mere frihed selv at kunne klare arbejdet det to-tre dage før høst. Vi synes, at det her på 21 fod passer godt i kapacitet og pris for en landmand eller et fællesskab af to til tre landmænd", siger han.

Hvor meget kan I sælge?

 

”Nogle år sælger vi 15 pickupper og andre år er det syv. Det er i det lag. Det er et nicheprodukt, og det kommer an på, hvordan man ellers får høstet afgrøder med meget grønt i”, siger han og peger på, at kalkulen skal være, at man får mindre fugt med, når man høster efter skårlægning. Den ekstra arbejdsgang skal så opvejes op mod besparelsen ved mindre tørring.

 

Rent praktisk kan man selv vælge om skåret skal lægges til højre, venstre eller i midten.

I Canada er produktet langt fra nyt, men har faktisk været en del af Honey Bees sortimentet igennem mange år. Det sælges også i flere andre europæiske lande.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.