Skærebordet til frøgræsavlerne: Luft bag knivbjælke minimerer spild
På et helt nyudviklet skærebord kan Geringhoff tildele luft lige bag knivbjælken og i en strøm, der sikrer, at lette frø ikke drysser af skærebordet.

Der findes i dag luftsystemer foran knivbjælken på visse skæreborde, som hjælper små frø ind på selve bordet. Men der findes ikke nogle systemer, hvor luften tilsættes efter knivbjælken, og hvor selve anlægget ikke sidder i vejen på nogen måde for afgrøden. Indtil nu.

Geringhof vil på Agritechnica vise et Flex-sejlskærebord, hvor små rør under bæltet leder luft ud gennem en sprække i skærebordet lige efter knivbjælken, således at små frø nænsomt blæses indad på bæltet i stedet for at falde ud af bordet igen, når det rammer selve bæltedelen.

Systemet er integreret i skærebordet og drives af sin egen lille blæser, som er indbygget i bordet og som drives via den normale pto til skærebordet.

Afhængig af afgrødens kernemasse kan man justere luftstrømmen efter behov, og ideen i netop at have luftstrømmen bag kniven er ifølge Geringhoff, at man på den måde ikke blæser sand og jordrester ind på skærebordet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.