Skærebordsspecialist: Helt forrygende år og ny trend brudt igennem

Buchtrup Agro har aldrig solgt så mange skærebord som i år. Trend som ikke var mulig for fem år siden er skyllet ind over markedet.

Et godt marked for nysolgte mejetærskere har i den grad smittet af på skærebordsspecialisten Buchtrup Agro.

Med 32 nysolgte sejlskæreborde samt salg af nogle brugte enheder har firmaet med MacDons borde i porteføljen aldrig solgt bedre.

”Markedet for nyssolgte mejetærskere har også smittet af på os. Det har simpelthen været helt forrygende i år”, konkluderer en glad indehaver Michael Buchtrup til landbrugsavisen.dk.

Han lever af at sælge ”eksterne” specialborde fra den canadiske producent til en lang række mejetærskermærker som Case IH, New Holland, Agco Ideal, Claas og John Deere.

Han fortæller, at et 40-fods fleksbord ubetinget er det, som sælger bedst i Danmark nu.

”Det er den vej, det går. Alt bliver fleksborde i fremtiden. De kan noget, som ikke andre borde kan med at følge jorden og lave en ensartet stub og er fantastiske til at tage kort strå og lejesæd op. For fem år siden havde jeg sagt, at det kommer vi ikke til at sælge", siger han og fortæller, at han kun kan få fleksborde hjem i den eftertragtede 40 fods klasse, og at det også går den vej på 35 fod.

For et år siden havde han stadig travlt med at komme ud til kunder, som var i gang med høsten. I år er høsten stort set i hus. Det er næsten gået for stærkt i år. Maskinhandleren måtte nemlig opgive at komme rundt til alle kunderne med nyt grej.

”Det gik enormt stærk lige pludselig. Vi ville gerne ud til alle, der har købt nye skæreborde og købt skårlægger. Der måtte vi bare erkende, at det nåede vi ikke hos alle”, siger han og forklarer, at der også har været en mængde maskiner i markedet, som er kommet meget sent.  

”Mejetærskerne i Østdanmark var lidt forsinket på flere mærker. Det pressede lidt. Men det er gået godt alligevel. Det har været en god sæson. Det er bare gået så stærkt, men det er job bedre end at høste på fuld sving netop nu, som det skete sidst år”, siger han.

Buchtrup Agro fik til årets høst også tre nye MacDon-skårlæggere ud at køre på det danske marked. Udover Michael Buchtrup er der tre ansatte og i de mest hektiske perioder lejes der ekstra folk ind.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.