Skamstrup Maskinstation opdaterer med nye Bredal-spredere
Skamstrup Maskinstation har investeret i nye Bredal-spredere, både liftophængt og bugseret. Flere kunder vil have kørt kalk ud i mindre mængder, men oftere.

Skamstrup Maskinstation i det vestjyske var blandt de første maskinstationer til at tage Bredals nye flagskib K165XE i anvendelse. De har behov for at sprede kalk i stor bredde, og her kommer Bredals K-XE-spredeværk til sin ret. Ved at placere spredetallerkener med seks meter afstand, kan man nå arbejdsbredder på 24-30 meter i kalk alt efter kalktype og op til 48 meter med handelsgødning.

»I 2013 fejrede en af vores loyale chauffører 25-års jubilæum. Det fejrede vi bl.a. med at udskifte vores gamle Bredal-spredere. Da var de henholdsvis 25 og 20 år gamle. Vi fik så to nye, og når vi nu allerede har udskiftet dem, er det ikke fordi, de var slidt, men for at kunne tilbyde kunderne bedre udnyttelse af deres gødningskvoter, få maksimal spredebredde og mulighed for at arbejde med tildelingskort på vores kalkspreder«, siger Skamstrup Maskinstations indehaver, Torben Kamp, der fornemmer, at flere af hans kunder vil have kørt kalk ud i mindre mængder, men med færre års mellemrum end hidtil.

Det nye spredeværk på Skamstrups spreder styres af den seneste generation af Bredals Isobus-computer og traktorens GPS. Tildelingen kan ske efter variable gødningskort eller satellitkort. Faciliteter som dynamiske vejeceller, kantspredning, tiltsensorer, automatisk start/stop ved forager er også en del af udrustningen. Skamstrups spreder kører på 750/60R 30,5 Twin radialdæk, for med en vognkasse, der rummer 16.000 liter, vejer et fuldt læs jordbrugskalk ca. 25 tons.

Udover den store K165XE har Skamstrup købt en Bredal F4 liftophængt gødningsspreder med 4.000 liters tank og alt i udstyr. Den har f.eks. vejeceller, gradueret tildeling, skelspredning, kilespredning, tilt-sensor, mulighed for forskellig dosering i højre og venstre side samt automatisk start/stop i forageren. Med F4’eren kan maskinstationen hurtigt give majsen et skud kunstgødning som supplement til gyllen eller komme ud på vinterafgrøderne i det tidlige forår uden at efterlade sig dybe spor.

»Den giver os fleksibilitet og et længere arbejdsvindue, så den er vi glade for«, siger Torben Kamp.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.