Skiftede to motorer på mejetærskere på marken
Begrebet markarbejde får en helt ny betydning, når man snakker om Kolding Maskinforretning.

Situationen var kritisk for den landmand, der sidste høst ringede til Kolding maskinforretning, fordi hans Claas mejetærsker var gået i stå.

»Vi sendte en tekniker ud til ham. Da han havde set på motoren, ringede han tilbage og sagde, at den var helt gal. Der skulle en ny motor til,« fortæller indehaver og administrerende direktør Henrik Thomsen.

Det var lige dér, hele systemet blev sat i værk. Folkene på den veludstyrede servicebil gjorde forarbejdet til at afmontere den værkbrudne motor, en ny blev bestilt i Tyskland, en lastbil med kran lejet, så motoren kunne skiftes og den nye monteres.

»24 timer senere kunne landmanden høste videre,« fortæller Henrik Thomsen ikke uden berettiget stolthed.

De ekstremt veludstyrede servicebiler hos Kolding Maskinforretning er et vigtigt omdrejningspunkt.

»Normalt foretrækker vi at lave de større reparationer hjemme på værkstedet. Men eksemplet her viser, at vi kan lave alt ude hos landmanden,« understreger Henrik Thomsen. Da folkene kom hjem efter at have arbejdet 24 timer i træk, var de trætte. Men da en anden mejetærsker samme dag brød ned, stod et andet hold teknikere klar til at gentage bedriften.

De vil have succes

Historien er central, når man skal beskrive den virksomhed, som Henrik Thomsen overtog og blev leder i oktober 2012.

For Henrik Thomsen har en vigtig del af opgaven været at tilpasse forretningen til nye tider.

En vigtig beslutning har været at indskrænke antallet af mærker til fem: Claas, Amazone, Kverneland, Spearhead og Köckerling.

»Med de fem mærker er vi full-line inden for praktisk taget alle områder. Det er her, vi kan være særligt konkurrencedygtige. Men ønsker kunden et andet mærke, kan vi selvfølgelig også skaffe det,« gør Henrik Thomsen sin strategi op.

At antallet af mærker er indskrænket betyder også, at værkstedet i endnu højere grad kan specialisere sig i den enkelte maskine.

»Specialisering bliver hele tiden vigtigere. Maskinerne bliver mere komplicerede, og det kræver teknikere med en opdateret og høj faglig viden,« understreger Henrik Thomsen, der hvert år sender sine værkstedsfolk på op til tre ugers efteruddannelse.

»Det er vigtigt for os at kunne tilbyde den bedst tænkelige service til de produkter, vi forhandler,« siger han.

Og så er vi tilbage ved servicebilerne. En stor del af flåden er ved at blive udskiftet. Opbygningen sker i firmaets eget værksted. Hver bil forsynes med udstyr for et par hundrede tusinde kroner. Dyrt og nødvendigt for at kunne imødekomme kravene.

Stor udvikling

Kolding Maskinforretning blev etableret af Thomas Jørgensen i 1968. Dengang var den mest solgte traktor IH 844. I 1989 købte han afdelingen i Gravens, og forretningen kom til at hedde Kolding / Gravens Maskinforretning.

I 2002 blev der flyttet til Kolding Maskinforretnings nuværende beliggenhed på Ambolten 35 - en grund på 12.000 kvadratmeter og 3.600 kvadratmeter under tag. Henrik Thomsen, der kom fra en stilling som produktchef ved Kverneland, overtog direktørposten i Kolding i oktober 2012.

Betjener et stort område

Serviceteknikerne er bosat i hele området, og dem med servicebiler har bilerne med hjem, så de kan køre ud hjemmefra. Dermed er de hurtigt fremme i et meget stort område.

Målet er at have det bedste værksted, de bedste teknikere, det mest opdaterede udstyr og de bedste servicebiler. Værkstedet har to værkførere, der supplerer hinanden perfekt. Værkstedet er stort, for jo større værksted, jo stærkere service.

Faktaboks

  • Kolding Maskinforretning
  • Ambolten, Kolding
  • Forhandler af Claas, Amazone, Spearhed og Kverneland

Tre styrker

  1. Ekstremt servicevenlige: Hvis kunderne beder os hoppe, så hopper vi
  2. Ekstremt veluddannede: Teknikere får tre ugers efteruddannelse hvert år
  3. Ekstremt bevægelige: Seks nyindrettede servicebiler placeret centralt i det sydlige Jylland

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.