Skiltet røg, da kommende statsminister kiggede forbi ”mystisk” dansk maskine

En dansk maskine spillede pludselig en af hovedrollerne, da godt 300.000 var samlet til landbrugsfest, pløjning og kæmpe udstilling forleden.

Inden Eddie Pedersen og resten af FarmDroids crew rejste i sidste uge rejste til Dublin for at deltage i Ploughing Championships, vidste de ikke helt, hvad de gik ind til.

Ville de mange hundredtusind besøgende irere mon kigge ind på FarmDroids stand? Et par dage forinden fik man et positivt fingerpeg. FarmDroid ville få prisen for årets maskine, NPA Machine of the Year – og med sådan et mærkat står man jo godt i forhold til at få opmærksomhed.

Og efter hjemkomsten til Vejen er det en yderst glad salgs- og marketingschef hos FarmDroid, som gør status.

- Vi fik sindssygt med opmærksomhed. En del landmænd blev tiltrukket af skiltet ”Machine of the Uear”. Vi var også på nationalt tv og radio, lokal radio og tv. På et tidspunkt kommer en mand løbende i jakkesæt og tager skiltet med Machine of the Year. Jeg tænker det var da lige.. men så er det fordi, at Irlands kommende statsminister (Leo Varadkar, nuværende vicestatsminister i Irland red.), kommer forbi og vil fotograferes med FarmDroid, fortæller Eddie Pedersen og griner over postyret.


Yderst til højre Irlands kommende statsminister Leo Varadkar foran FarmDroid ved National Ploughing.

 

FarmDroid er helt nye i Irland. Efter at have prikket hul på det engelske marked, så har man netop fået en irsk importør, der havde fanget interessen for maskinen i England. Importøren, IAM Agricultural Machinery, havde aldrig oplevet så stor interesse for en maskine før på messen.

- Mange folk skal lige hen og se, hvad det er for noget, vi har lavet. Nogle tror, at det er en omkørende solcellepark til at få energi til farmen. Men det ville nok være en lidt dyr løsning, griner Eddie over telefonen.

Hvad resultatet af anstrengelserne bliver, er endnu for tidligt at se.

- Der er rigtig mange, som kommer hen for at se den. Men det er måske en af ti, som er en potentiel køber. Mange vil først afvente og se, når en anden irsk landmand har købt den og kørt med den, forklarer han.

Hvis de ikke vil vente så længe, så kan de bare tage turen til England, hvor der allerede er solgt en del danske robotter. På verdensplan er der nu afsat over 300 enheder.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.