Skovfolket gør klar til tilbagegang
Dansk Skovetreprenør Forening har fået flere medlemmer. Formanden berettede om et regnfuldt år med svære forhold i skoven.

Alt tyder ifølge formanden for Dansk Skoventreprenør Forening, Nickolai Schlechter på, at der i den nærmeste fremtid vil ske en opbremsning i væksten, noget, der også vil påvirke skovbruget. Han mener, at det måske er på tide at kigge indad i ens forretning, så man er klædt på til at møde de fremtidige krav.

»Jeg vil anbefale alle at gå hjem og tænke på sin virksomhed, stor som lille. Finde og notere de ting, der generer én, de kunder man gerne vil have, og de kunder man gerne vil af med, regne efter på timepriser, kigge forsikringer, samle op på fakturering og skyldnere. Driften, og optimering af den, bliver en stor del af de parametre, vi kommer til at drive virksomhed på i fremtiden«.

Sådan lød det i formanden Nickolai Schlechters beretning forleden under generalforsamlingen i Dansk Skoventreprenør Forening, hvor formanden også berettede, at 2019 var præget af regn, og arbejddsforholdene i skoven var vanskelige. Blødt føre i skoven betyder, at opgaverne kan tage længere tid, opgaver bliver udskudt, og man flytter maskinerne oftere. Ud fra DM&E’s brancheundersøgelse kan man også se, at det har haft en effekt i skoventreprenørbranchen med et dårligere resultat og nedgang i arbejdsmængden.

Men det har ikke betydet, at flere har vendt skovarbejdet ryggen. Tværtimod kunne man på generalforsamlingen konstatere en stigning i medlemstallet, der nu er oppe på 102 skov- og landskabsentreprenører.

Nedgangen i træmarkedet skyldes også, at der i sidste halvdel af 2019 har været store mængder træ tilgængelig på det europæiske træmarked. Dette er hovedsageligt på grund af de store mængder træ, der er skovet i Tyskland og Sverige på grund af massive billeangreb.

Produktion af flis er en af de største arbejdsområder inden for branchen. Derfor var det vigtigt for bestyrelsen at styrke den politiske indsats på dette område. Derfor valgte man i foråret 2019 at træde ind i partnerskabet Træ til Energi.

»Denne beslutning viste sig at være rigtig, da flis allerede i efteråret kom i politisk modvind, og der var behov for, at den danske skovbranche stod sammen«, fortalte Nickolai Schlechter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.