Skrå snude og lige landet i Danmark: Ny traktorserie på vej ud til kvægbonde
De fire mindste modeller i John Deeres nye 6M-serie tilgodeser i den grad arbejdet med frontlæsser. Herborg Smede- og Maskinforretning sender i næste uge sin første traktor i klassen ud til en landmand.

Tilbage i september sidste år var der nyt på traktorfronten fra John Deere. Lanceringen af en helt ny 6M-serie skulle betyde et farvel til de tidligere M-modeller og samtidig et farvel til 6MC- 6RC-varianterne. Nu står der 10 nye modeller af slagsen i den nye 6M-serie, hvor navnligt de fire mindste skiller sig ud.

Det gør de, fordi designet er væsentlig anderledes end tidligere, og du kan let genkende dem med en meget skrå motorhjelm, der skal tilgodese arbejdet med frontlæssere. Samtidig slår John Deere også fast, at udsynet ligger i top og venderadius i bund på de nye miniputter.

Første model på vej ud

Hos Herborg Smede- og Maskinforretnings afdeling i Farre har Jakob Pedersen, sælger og indehaver, solgt de to første enheder. Den ene er allerede landet fra fabrikken i Mannheim og bliver leveret til en kvægbonde i næste uge.

»Jeg ved ikke, om det er den første i Danmark, men det er i hvert fald den første i Herborg-regi«, fortæller Jakob Pedersen.

Modellen er en 6120M, den største af de fire små med skrå snude. Den yder 120 hestekræfter ved nominel effekt (133 hk. maks. eff), men i stand til at nå 145 maksimale heste, når den booster ved pto-arbejde eller transportkørsel.

»Traktoren skal naturligvis udstyres med en frontlæsser, men den skal også køre med en indpakker og en frontskårlægger. så den kommer til at udnytte boost-funktionen«, tilføjer Jakob Pedersen.

Med en egenvægt på 5.750 kg. er 6120M og dens små brødre en ret let traktor. Men den har en tilladt totalvægt på 10.450 kg, hvilket giver traktoren en meget høj nyttelast i dens klasse.

Mere udstyr

De i alt 10 modeller af den nye 6M’er skiller sig ud fra hinanden op gennem serien ved at have forskellige akselafstande, forskellige motorer og forskellige kapaciteter i liften. Serien er meget bred i den forstand og består faktisk af fire varianter målt på størrelsen af chassiset: Kort ramme, lille ramme, mellem ramme og stor ramme.

De fire modeller med den skrå motorhjelm hører alle under den mindste kategori og yder fra 90 til 120 nominelle heste, mens hele serien som sådan går fra 90 til 195 hestekræfter ved nominel effekt. Den maksimale ydelse topper ved 216 heste (max. effekt) i 6195M.

Ens for dem alle er dog, at komfort og udstyr er højnet. For eksempel får du mulighed for tre forskellige transmissionstyper: PowrQuad og AutoQuad, som er firetrins Powershift-transmissioner, og CommandQuad Plus der har fuldautomatisk gear- og områdeskift uden brug af kobling.

El-betjente hydraulikventiler er også en del af det nye udstyr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.