Skrotter knapperne: Isobus-joystick bruger touchdisplay
I stedet for knapper uden symboler gør CCI det langt nemmere med et joystick med touchdisplay, der samtidig viser illustrationer af funktionerne afhængig af det tilkoblede redskab.

Landbrugsavisen.dk - Agritechnica:

»Vi har på nuværende tidspunkt seks forskellige grids, vi kan lægge over, og som skærmen automatisk detekterer og opdeler funktioner efter«.

Sådan fortæller Moritz Roeingh, produktchef hos Competence Center Isobus (CCI), om det lille, fikse joystick ved navn CCI A3, han udstiller på Agritechnica 2017.

Joystikket er isobus-styret og kan dermed betjene funktioner på en lang række forskellige redskaber og maskiner, når blot de er isobus-kompatible.

Det specielle ved A3 er, at det ikke har nogen knapper. I stedet består en del af joysticket af en touch-skærm, hvor de førnævnte grids kan lægges på, og som derefter deler skærmen op og gør det let at føle og ramme de rigtige virtuelle knapper på displayet.

»Afhængig af producent og redskab vil der være god ide i at layoutet af knapperne i visse tilfælde er forskellig. Det er derfor vi har flere forskellige grids, og flere vil komme til«, fortsætter Moritz Roeingh.

Normalt har isobus-joystick solgt til eftermarkedet ingen eller ganske få indikationer for, hvilke knapper, der betyder hvad. CCI-joysticket derimod viser symboler på touchskærmen ved hver knap. Det er også muligt at flytte rundt på funktionerne på displayet.

Som en ekstra sidegevinst kan joysticket give forskellige simple oplysninger - eksempelvis om du har aktivteret hovedkontakten til sprøjten eller startet gødningssprederen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.