Slut for legendarisk traktorproducent: Ursus begæret konkurs

Den polske traktorproducent er ved retten erklæret konkurs efter flere år at have kæmpet med økonomien.

Ved vejs ende.

Med mindre miraklernes tid er ovre, så er det resultatet for den polske traktorproducent Ursus, der ved distriktsretten i Warszawa er erklæret konkurs. Det sker efter to kreditorer, den ene den polske Getin Noble Bank, har indgivet konkursbegæring af den tidligere så legendariske traktorproducent.

Ursus har ellers søgt om kreditorly for at restrukturere virksomheden, men det afslog retten 12. juli, og dermed ser det meget sort ud for Ursus.

 

Ursus har kæmpet i flere år med dårlige regnskaber og i 2019 solgte virksomheden to af sine produktionsfaciliteter som led i en større omstrukturering. Traktorproducenten har også vundet kontrakter på at levere traktorer til Zambia og Tanzania, men altså ikke nok til at holde turbotryk på regnskaberne. 

Ifølge magasinet Profi kom Ursus ud af seneste regnskabsår med et negativt resultat på 12 mio. euro, svarende til ca. 90 mio. danske kroner.

Så sent som i 2017 viste Ursus ellers en række nye traktormodeller frem på tyske Agritechnica, og alting så dengang lyst ud. Det gør det ikke længere. Hvad der nu skal ske med virksomheden er endnu uvis. KGS Restructureyzacje er udpeget som kurator.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.