Slut med leasing: Kverneland køber egen fabrik
Kverneland Group køber deres norske plovfabrik af det lokale ejendomsselskab Øksnevad Eiendom AS, der indtil nu har ejet grunden og de bygninger.

Hidtil har det lokale ejendomsselskab Øksnevad Eiendom AS ejet grunden og de bygninger, som huser plovfabrikken Kverneland Klepp.

Nu køber Kverneland Group fabrikken, baseret på en ejendomsværdi på 40 mio. euro, svarende til knap 300 mio. kr., skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge landbrugsmediet Gårdsdrift solgte Kverneland fabrikken for 15 år siden, i 2003, for 142,5 mio. norske kr., svarende til 110 mio. danske kr.

Adm. direktør Dai Watanabe, Kverneland Group, udtaler, at købet er et vigtigt strategisk skridt efter betydelige investeringer i plovfabrikken gennem de seneste år.

Erfaren direktør skal få Kubota til at vokseMaskiner Onsdag 3. januar 2018 · 08:10

Kverneland har øget automatisering, forbedret effektiviteten og øget kapaciteten.

Han understreger desuden, at der er væsentlige fordele ved at have alle aktiviteter samlet på ét sted, herunder det nye R&D center med testfaciliteter og laboratorium, som tidligere lå andet sted.

Den japanske Kubota Group købte for fem år siden Kverneland med målet om at blive full line-maskinproducent til landbruget. I forvejen havde de egen traktorproduktion. Deres erklærede målsætning er at være 'blandt verdens førende leverandører af maskiner og udstyr til landbruget'.

Effektiv produktion er en vigtig forudsætning for en stærk position på markedet, siger virksomheden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.