Smart foldesystem øger arbejdsbredde på skårlægger

Claas øger arbejdsbredden på ny bagmonteret Disco Contour-model til 4,2 meter og tilføjer avanceret foldesystem i to plan til sikker og lovlig vejtransport.

Claas lægger ikke skjul på, at det er stærke kundeønsker, der ligger bag udviklingen af den nye Disco Contour 4400-model.

Kombinationen af en frontmonteret og en bagmonteret skårlægger er nemlig attraktiv for mange, men udfordringen er at komme ud på og helst over fire meters arbejdsbredde på den bagmonterede del for at give en tilpas samlet arbejdsbredde.

Den udfordring løser Claas med et nyudviklet diagonalt foldesystem til 120 grader, der sikrer en transportstilling under fire meter på skårlæggeren med 4,2 meters arbejdsbredde udfoldet i græsmarken.

Folder i to planer

Det er som sådan ikke decideret nyt på Contour-serien. Men med den ekstra arbejdsbredde på den nye topmodel sker indfoldningen i to plan, hvor skårlæggeren efter indfoldning bag traktores kan ’lænes bagover’ for at kommer under fire meters højde ved vejtransport.

Traktorføreren kan selv vælge, om hun vil nøjes med den første dimension eller bruge begge muligheder.

Den nye indfoldningsteknik letter også belastningen på traktorens frontaksel med ca. 50 procent ved at forskyde skårlæggerens vægt bagud til bagakslen.

Holder fast i velkendte dyder

På den nye Disco Contour 4400-model, som bliver flagskibet i Disco-serien af sidemonterede skårlæggere, har Claas holdt fast i alt det, der virker godt:

Max Cut-knivbjælken, reduktion af omdrejningstallet ved små græsmængder, Active Float og centralt pivot-ophæng til at sikre optimal terrænfølgning samt Safety Link-beskyttelsessystemet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.