Spændende bælterundervogn vises på Agromek
HCP og Skodborg Dækservice viser på en Deutz-Fahr mejetærsker en speciel bælteundervogn, som aflaster trykket fra den øvrige dækmontering.

For nyligt kunne du i LandbrugsAvisen læse om en ny bælteundervogn, som Felix Ratgen, Skodborg Dækservice, i samarbejde med ingeniøren Michael Toftmann Schmidt var i gang med at udvikle til montering på forskellige landbrugskøretøjer.

Bælteundervognen var dengang testet på en frakørselsvogn, og på Agromek vises den spændende undervogn frem, nu monteret på en mejetærsker fra Deutz-Fahr.

»Gennem flere år har branchen forsøgt at udvikle dæk, der opfylder kravene fra landmændene. Men det er svært at lave en løsning, der passer perfekt til både vejen og i marken. Det er baggrunden for at udvikle undervognen,« fortæller Felix Ratgen.

Undervognen er hydraulisk hæv- sænkbar, og det er også hydraulikken, der sørger for, at trykket mod jorden konstant holder sig på det indstillede tryk. Dens store force er, at den er monteret under maskinen, mens de øvrige dæk forbliver monteret.

Med både hjul og bælter er trykket totalt set således præcist 0,8 kg pr. kvadratcentimeter fra den Deutz-Fahr C9206 mejetærsker, der bliver udstillet på Agromek og som bærer den nye Roll Max undervogn.

»Roll Max kan i princippet monteres på alle maskiner med hjul, og typisk vil man reducere marktrykket med 40 pct. eller mere. Systemet kan endda flyttes mellem maskiner,« fremhæver Michael Toftmann Schmidt.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Mærker hjulslip

Kontrolsystemet bag Roll Max består af en overtryksventil og nogle akkumulatorer, der sikrer, at trykket ikke bliver højere end det, chaufføren har indstillet. Bælterne kan under kørslen kontinuerligt tilpasse sig underlaget både op og ned. Men man kan også modificere styringen til at være afhængig af for eksempel mejetærskerens hjulslip. I så fald reduceres trykket på bælterne og lægger i stedet mere vægt over på trækhjulene.

»Bælterne er en meget enkel løsning på et stort problem. Flerårige specialafgrøder ødelægges ikke under høsten, bælterne hæves under transport, så sliddet er minimalt, mejetærskeres bliver ikke for bred på landevejen - og så er der lige prisen. Roll Max er væsentlig billigere end rigtige bælter,« fortæller Kristian Dalum, produktchef for Deutz-Fahr hos HCP, den danske importør.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.