Speciel katalysator har måske gavnende effekt på gården

Brørup Traktor og Maskincenter holder i dag tirsdag informationsmøde om Power Pack, der ifølge virksomheden både kan gøre vand blødt, reducere gyllelugt og udnytte protein i foderet bedre.

Brørup Traktor- og Maskincenter holder i dag tirsdag et kombineret informationsmøde og bedriftsbesøg om et specielt koncept, der på en gang er forholdsvis enkel, men samtidig lettere komplekst.

Navnet er Power Pack med virksomheden Biotech som opfinder og Brørup som eneforhandler - og Power Pack er i princippet en katalysator, der ifølge Biotech har en række forbedrende egenskaber på bedriften.

»Produktet består af en katalysator, der er en stålbeholder, som sættes op et vilkårligt sted. Til den kobler man så en række såkaldte peritracter, der placeres de steder, hvor man ønsker en behandling,« fortæller John Haagensen, sælger hos Brørup Traktor- og Maskincenter.

»Katalysatoren er en enhed, der kan øge hastigheden af en kemisk proces, og det er, hvad der sker med Power Pack’en. Vi har ikke dokumentation og forsøg der viser systemets egenskaber, for det er ret dyrt at lave den slags, men vi kan se, at det virker de steder, hvor vi har anlæggene monteret,« siger John Haagesen.

Han påpeger, at biotech har målt op til 50 pct. reduktion fordampning af svovlbrinte og ammoniak fra spalter i en svinestald samt at peritracter i ensilagestakke også er med til at gøre foderet bedre.

»Vi har også brugt det i dybstrøelse, hvor katalysatoren hurtigere nedbryder lignin og cellulose i halmen, så den suger bedre,« siger han.

Du kan høre mere om systemets egenskaber i dag fra 11-16 blandt andet på adressen Tirslundvej 47. 6650 Brørup

Videncenter for Svineproduktion, nu Seges, skrev i september 2014, at deres undersøgelser ikke viste nogen gavnlig effekt af Power Packs: http://vsp.lf.dk/Aktuelt/Nyheder/2014/09/250914_Test%20Power%20Packs.aspx

Undersøgelserne dækker dog ikke alle anvendelser af katalysatoren.

Emneord protein

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.